8196KW
WELSUM
tel. 0570-563058

In de week voorafgaande aan de uitwedstrijd tegen het 1e elftal van Welsum kwam het bericht binnen dat de clubbus door de Apk-keuring was gekomen. Deze wetenschap zorgde voor de nodige onrust binnen het team van Koninklijk UD zondag 3.

Onze chauffeur en keeper ging direct in de regelneef stand en kon de rest van het team melden dat wij op die zondag de UD-bus konden gebruiken om met het team naar de uitwedstrijd in Welsum te gaan. Enkele over enthousiaste spelers vroegen via de app of zij opgehaald konden worden op de meest vreemde plaatsen. De chauffeur van dienst bepaalde dat er 2 opstapplaatsen waren namelijk bij het Schootsveld en bij het station in Deventer.

Helaas was niet iedereen op tijd aanwezig op één van de opstapplaatsen, maar de chauffeur reed volgens de dienstregeling en vertrok naar Welsum. Het gaf enig bekijks in het dorp Welsum dat nooit een bus door het dorpje zag rijden en dan ook nog door het woonwijkje naar het Dorpshuis.

De tegenstander vond het klasse dat wij vanuit Deventer met een bus kwamen, per slot van rekening moesten wij tegen een 1e elftal spelen.

Op een goed bespeelbaar veld met enigszins lang gras en een heerlijke landelijke rust begon het 3e zeer voortvarend.  Men creëerde een aantal goede kansen, maar de scherpte ontbrak nog, zeker bij Matthé, die het presteerde om voor een open doel over te schieten.

In de 23 minuut was het echter wel raak. Een goed opgezette aanval werd nog gestopt door de keeper, maar de terugvallende bal werd goed afgerond door Thom (0-1). Wij kregen nu meer grip op de wedstrijd en na het missen van nog een aantal mogelijkheden was het Matthé die op aangeven van Thom de 0-2 liet aantekenen. Dit was tevens de rust stand.

Na de rust een voort kwakkelend Koninklijke UD zondag 3.  De schwung van de 1e helft was nagenoeg geheel verdwenen en Welsum nam zowaar nog initiatief en kwam regelmatig bij onze keeper in de buurt. Deze wist via een paar knappe reddingen de thuisploeg van scoren af te houden, maar ook hij was kansloos na slap verdedigen en kreeg de thuisploeg de Anschluss-treffer.

Dit werd toch iets te gortig en het team herpakte zich uiteindelijk. Na eerst te protesteren over het niet krijgen van een penalty, gaf de scheidsrechter even later wel een penalty toen Thom onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Bram N. zette zich achter de bal en scoorde vast beraden 1-3.  De koek was nog niet op en na enig gekluts in het doelgebied besloot Matthé de voet maar tegen de bal te zetten en de 1-4 was een feit.

Alhoewel er spelers waren die (zoals gewoonlijk) kritisch waren over de scheidsrechter moet wel vermeld worden dat deze eigen scheidsrechter tot 2 keer toe een gele kaart (=10 minuten aan de kant) gaf aan een speler van Welsum.

Job sterkte met het hertstel van je blessure.