Mannen beker reserve zondag 1e ronde Groep 3 03

Stationsweg 10
8141SC
HEINO
tel. 0572-392033

Het is zondag 23 oktober 2022. Een memorabele dag voor Koninklijke UD zondag 2 omdat we voor het eerst in de geschiedenis door de groepsfase van het bekertoernooi waren en nu de alles-of-niets-wedstrijd bij en tegen Heino 35+ op het programma stond.

We beginnen sterk. We zijn niet onder de indruk van de grote mannen uit Heino. Al snel breken we uit. Sam haalt de achterlijn en weet de bal goed voor te leggen. Joost haalt uit en scoort vroeg in de 2e helft de 0-1. Even later is er weer een uitbraak. Dit keer door Joep, die goed het overzicht bewaard en in kansrijke positie de bal toch aflegt, waardoor dit keer Sam kan scoren. 0-2 In korte tijd lijkt een prima start voor deze bekerwedstrijd. Maar Heino laat het er niet bij zitten. Voetballend zijn ze wat sterker en vooral slimmer.

Halverwege de 1e helft krijgen ze een kans om in de 16 meter te schieten. De bal word van richting veranderd en Mark grabbelt wat, maar krijgt de bal niet onder controle en 1 van de doorlopende spitsen maakt hem toch nog af. 1-2.

Kort daarna komt een corner van Heino met enig geluk bij de 2e paal op het hoofd van 1 van die lange gasten. Hij kopt de bal vanaf een paar meter op de paal en krijgt de terug ketsende bal in zijn gezicht, waardoor de bal alsnog in het doel belandt. Maar ja, ook mazzel goals tellen!

Heino houdt vervolgens de druk er goed op. Een schot vanaf de 16 meter lijkt er vervolgens volgens iedereen in te gaan, maar Mark weet de bal met een zweefduik nog naast te werken. Bij de daarop volgende corner is het wel raak. Weer de lengte die goed wordt gebruikt om de bal neer te leggen bij de goed vrijkomende spits en de achterstand is omgezet in een voorsprong bij rust: 3-2.

In de rust spreken we af onze snelheid beter en efficiënter te gebruiken en compacter te spelen. Dit werpt zeker zijn vruchten af. Zij creëren weinig meer en wij toch diverse kansen. Echter pas laat in de 2e helft levert het ook resultaat als Twan zijn man uitspeelt en alleen voor de keeper afmaakt. 3-3. Lange tijd lijkt het dan toch op penalty's uit te draaien. Kort voor tijd was er echter onverwacht balverlies nog op eigen helft. De bal wordt snel doorgespeeld en vanuit de stuit met een boog via de onderkant van de lat het doel ingewerkt. Ons slotoffensief leverde eigenlijk geen echte kansen meer op. Daarmee eindigde het bekeravontuur voor Zondag heren 2 en restte de thuisreis met de UD bus. Als team gestreden, maar verloren!