Accommodatie

Onbekend

Een uitwedstrijd tegen IJsselstreek. Op voorhand een lastige uitwedstrijd voor Koninklijke UD, maar UD kon vertrouwen putten uit de ongeslagen reeks in 2019.

Op een zeer slecht werd om 1400 uur afgetrapt voor deze derby. Naast het aftasten van beide kanten was, door het eerst genoemde feit, goed voetbal nauwelijks mogelijk zo leek het vandaag.

De eerste helft was een lastige van UD kant. IJsselstreek kreeg teveel ruimte als ze de bal hadden. UD kwam niet goed in de duels om het IJsselstreek heel moeilijk te maken. Ook UD kreeg vrij veel ruimte, maar wist daar op haar beurt veel te weinig mee te doen.

Toch was UD dat met een prachtige goal op voorsprong te komen. Een perfect aangesneden voorzet van Yordi Floors werd op waarde geschat door Sean Westplat. Hij kopte de 0-1 tegen de touwen.

De wedstrijd bleef rommelig en er werden van beide kanten weinig kansen gecreëerd. IJsselstreek kwam desondanks na een half uur spelen op 1-1. Wat UD ook niet lukte na de 0-1, lukte IJsselstreek ook niet na de 1-1; doordrukken.

De rust ging daarom in met een 1-1 stand

Na rust toch wel een ander beeld. UD was veel scherper in de duels, creëerde wat kansjes, en had bijna de gehele 2e helft het overwicht. Toch duurde het tot 10 minuten voor tijd dat de verdiende voorsprong een feit werd. Topscorer David Bos maakte, naar wat later bleek, de winnende goal voor “de Koninklijke” (1-2)

Het lukt UD dus niet om de wedstrijd “dood” te maken maar de wedstrijd werd wel op karakter gewonnen. En dat is ook weer winst.

Na de winter heeft UD een prima reeks neergezet. Ongeslagen met 5 gewonnen wedstrijden en 1 keer gelijk (SDOL).

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Terwolde op het programma en niet te onderschatten tegenstander. Terwolde staat immers in verliespunten nog altijd boven UD en ze hebben wat goed te maken. Een maand geleden won UD de thuiswedstrijd met 3-1.

UD kan dus vol aan de bak, met veel vertrouwen, dat wel!