Koninklijke UD wint ook van SV Wissel: 5-2

Datum

12 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de 1-5 winst bij stadgenoot Go Ahead Deventer, waar de uitslag boven de 10 had moeten en kunnen zijn wachtte nu de mannen uit Epe op Het Schootsveld.

SV Wissel is na de winsterstop behoorlijk op dreef en voetbalden een behoorlijk aantal punten bij elkaar.

De wedstrijd was krap 1 minuut oud toen Koninklijke UD al op een 1-0 voorsprong kwam. Uit de eerste de beste aanval was het topscorer David Bos die UD op deze vroege voorsprong zette. UD dat vrijwel altijd goed uit de startblokken komt, maar niet altijd meteen scoort deed dat nu dus wel.

Heel lang kon UD hiervan niet genieten. In de 10e minuut was het Wissel de van een fout achterin profiteerde.

De 1e helft was verder vrij rommelig. UD probeerde wel een aantal aanvallen op te zetten maar bij balverlies werd Wissel ook wel gevaarlijk. De zogenaamde organisatie was niet geheel op orde bij UD. Wissel dat speelde in een 4-4-2 formatie met vrij diepe buitenste middenvelders, kreeg te veel ruimte om tot mogelijkheden te komen.

Alsnog kwam UD in de 40e minuut op 2-1 door David Bos. Maar ook nu werd het voor rust nog gelijk, 2-2.

De tweede helft startte UD in een wat andere organisatie. Hierdoor werd er helemaal niets meer weggeven. UD bepaalde het spel, was dominant en creerden kansen. Uiteindelijk werd het door doelpunten van Sean Westplat, David Bos en een eigen doelpunt 5-2.

Voorin wist men elkaar aardig te vinden. David Bos profiteerde daar vandaag van. Hij voegde 3 doelpunten aan zijn totaal toe.

Sam Geurtsen  (speler JO17) begon in de basis en maakte de 90 minuten prima vol. Hij speelde een prima pot. Ook zijn teamgenoot Stan Kuipers viel nog in en deed dat ook heel goed.

Nog een debutant: Joep Rutgers viel 20 minuten voor tijd in, stichtte voorin gevaar en kwam bijna nog tot een doelpunt. Naast het doelpunt werd hem ook nog een penalty onthouden. Maar ook prima dus!

Wederom een goede dag en een prima winstpartij. UD blijft hierdoor nog steeds in de race voor de 4e plek wat recht geeft op nacompetitie. Men is wel afhankelijk van Emst en Terwolde . Deze laatst genoemde spelen overigens volgende week tegen elkaar, waar UD vrij.

De laatste wedstrijd van UD wordt op 26 mei thuis gespeeld tegen VenL. En misschien is het nog niet de laatste wedstrijd…..