David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-658600

Zaterdag 9 april ontvingen wij Sportclub Deventer op het Schootsveld. Aangezien ons vlaggenschip de eerste helft van dit seizoen niet echt op dreef was, krijgen we deze ronde met aardig wat clubs te maken die ons de 1e wedstrijd vaak genoeg ‘alle hoeken van het veld lieten zien’. Zo ook SC Deventer. De wedstrijd tegen en bij SC Deventer werd tenslotte verloren met een duizelingwekkende 9-0.

Of dat de heren van SC Deventer daardoor dachten dat wordt een makkie, zullen we wel nooit weten, maar bij Koninklijke UD gold deze middag dat de 3 punten kostte wat kost thuis dienden te blijven.

Bij de aftrap om 14.30 uur golfde de wedstrijd over beide helften heen en weer. Het werd van beide kanten nog niet echt gevaarlijk, maar pogingen waren er wel.

Na een aantal corners wist Martijn de 1-0 te scoren, maar pas nadat de keeper van SC Deventer een aantal keren knap wist te redden. Als voorstopper zijnde is dit toch wel een fijn gevoel.

In de 45e minuut scoorde Dylan de 2-0. Kansen voor SC Deventer waren er wel, maar gingen naast, over, op de lat of werden vakkundig gestopt door Tycho.

Aangezien de scheidsrechter nogal lang liet doorspelen, kon Dylan in de 45e + 3 minuut de 3-0 scoren. Eindelijk tijd voor de thee en dus gingen we rusten met een comfortabele stand van 3-0.

Bij aanvang van de 2e helft wist SC Deventer direct na de aftrap te scoren, 3-1. De thee had onze mannen blijkbaar ietwat in slaap gesust. Direct na het scoren werd onze doelman, bij het ophalen van de bal, hardhandig tegen de grond gewerkt door 2 spelers van SC Deventer. De scheidsrechter floot echter niet consequent en liet de overtredingen van de tegenstander dus vaak onbestraft.

Toen er, eindelijk!, afgefloten werd door de scheids kon er nog steeds een eindstand van 3-1 genoteerd worden. ‘Weer’ 3 punten! Het UD-lied schalde weer over het hoofdveld.

Jammer was overigens wel dat Glenn door afwezigheid in verband met zijn werk, er niet bij kon zijn. De afspraak is dus ook dat we een en ander volgende week nog eens overdoen, met dat verschil dat we dan OBW uit Zevenaar mogen ontvangen.