In memoriam- Ruud Maarschalkerweerd

In memoriam- Ruud Maarschalkerweerd

7 mei 2021 12:15

Bestuur

Vol ongeloof vernamen we 2 weken geleden dat ons Lid van Verdienste, onze oud-voorzitter, oud-speler van het 5eseniorenteam van UD, lid van het seniorenconvent, Ruud Maarschalkerweerd, een ernstig ongeluk heeft gehad tijdens het uitoefenen van zijn hobby. De beslissingen en keuzes daarna genomen, waren buitengewoon moeilijk en tegelijkertijd heel moedig. Daar rest slechts diepe bewondering en veel respect voor.

Ruud, een UD-er in hart en nieren, sportman en Oud-voorzitter van Koninklijke UD, werd lid van UD in oktober 1971, nadat hij in zijn jeugd had gevoetbald bij de Cricket- en Voetbalclub Olympia uit Gouda.

Dat Ruud zich snel thuis voelde bij UD, getuige ook zijn lidmaatschap van de Ontspanningscommissie in 1978. Als actief lid van UD was Ruud De Keeper, altijd geweest. Overigens uitsluitend in de lagere elftallen. Ruud stapte na de wedstrijd met de keepershandschoenen ferm onder de arm, altijd met een glimlach of beter gezegd met zijn kenmerkende vriendelijke gezicht, het veld af. Hij wist als keeper een zekere faam op te bouwen, zeker op de vele veteranen toernooien die UD bij Frisia  (Leeuwarden) speelde, was hij de penalty-killer. 

Ruud heeft 2 termijnen als voorzitter de vereniging gediend. Eerst 7 jaar van juni 1998 t/m april 2005 en later van 25 april 2010 t/m 27 mei 2014. Bij zijn afscheid van het bestuur in 2005 heeft de Algemene Leden Vergadering van de vereniging hem onderscheiden voor zijn grote inzet voor de vereniging door hem de titel Lid van Verdienste toe te kennen.

in_memoriam_ud.jpgEen hoogtepunt tijdens de eerste periode was zeker de wedstrijd van UD tegen het Barcelona van Louis van Gaal. In zijn 1e termijn  heeft hij onder andere ook het initiatief genomen voor het laten verschijnen van het 2e  jubileumboek 130 jaar Koninklijke D.C en F.C. Utile Dulci, geschreven door Harry Oltheten. In het jaar 2000 heeft hij een poging gedaan het draagvlak van de vereniging te verbreden door een fusie aan te gaan met de vrouwenvoetbal vereniging “Puck”.

De 2e  termijn waarin zijn hulp werd in geroepen - en dat deed je overigens bij Ruud nooit tevergeefs – was toen de vereniging bestuurlijk (en financieel) een moeilijke periode doormaakte, zeker met het aanstaande 27ste lustrum (Koninklijke UD 135 jaar). Vooral door zijn inzet en zijn relaties wist hij de lustrumviering om te zetten in een zeer geslaagd evenement.

Na zijn bestuursperioden heeft Ruud vanaf oktober 2017 de functie van voorzitter van de Stichting “U.D. not out” op zich genomen en was hij lid van het seniorenconvent. Met grote interesse bleef hij altijd actief zijn Koninklijke UD volgen en zagen we hem regelmatig op UD bijeenkomsten of langs de lijn.

Namens de club willen we Ruud enorm bedanken. We wensen zijn vrouw Dineke, Sander en Femke en hun dierbaren veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen. Zij mogen daarbij ook rekenen op de steun van de hele UD-familie. Een markant UD-er is niet meer. Ruud, de Club is je veel dank verschuldigd.

Op de band die bindt. Voor altijd in ons hart.

Bestuur Koninklijke UD 1875

Livestream

Het is mogelijk om de uitvaartdienst via een livestream te volgen. De link voor de stream tref je zaterdagochtend 8 mei 2021 aan op www.lebuiniskerk.nl

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!