In Memoriam: Jan R. Zoomers (lid van verdienste UD)

In Memoriam: Jan R. Zoomers (lid van verdienste UD)

13 maart 2020 11:15

Louk Hartong

In de leeftijd van 84-jaar is op 5 maart jl. overleden ons Lid van Verdienste Jan R. Zoomers

Jan is lid geworden van U.D. in 1967. Daarvoor was hij achtereenvolgens lid van Helios en Sportclub Deventer. Voor hem braken nu de gezellige voetbal jaren aan in een elftal met vooral oud-eerste elftal spelers,spelend op laag niveau. Een enkele keer werd op hem een beroep gedaan voor het 1ste elftal, als de nood daar hoog was.

Jan was een snelle buitenspeler en kreeg daardoor de bijnaam “Zoef de haas”.

Na en naast zijn voetbal carrière was Jan een gewaardeerd bestuurder. Als “Pietje Precies” was zijn karakter zeer geschikt in de rol als penningmeester. Meer dan 10 jaar maakte hij in deze rol deel uit van de Exploitatie Commissie van het clubhuis in de 70-er en 80-er jaren van de vorige eeuw. Van 12-12-1986 t/m 14-06-1991 was hij penningmeester van de vereniging.

Zijn voorliefde voor sport maakte hem een trouw supporter van het eerste voetbal elftal, zeker in de jaren dat Jan Jr. daar deel vanuit maakte. Vaak wist hij deze belangstelling te combineren met het bezoek aan de zijlijn bij zijn dochters in het 1ste elftal van DHV.

Ruim 4 jaar geleden overleed zijn vrouw Wil, dat trof hem zeer. Een nieuw geluk beleefde hij met Trees. Het heeft echter maar kort kunnen duren. Een kortstondige ziekte waaraan hij niet geholpen wenste te worden, betekende zijn heengaan……

Een mens waarop je als vereniging kunt bouwen is ons ontvallen. De waardering komt vaak achteraf, maar vormt een warme herinnering.

Jan, rust zacht.

Wij wensen Trees, de kinderen, de kleinkinderen en overige familieleden sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Louk Hartong

Naschrift: het overlijden van Jan R. Zoomers houdt geen verband het Corona virus

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!