Clemens Miedendorp de Bie - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Clemens Miedendorp de Bie

Clemens Miedendorp de Bie

26 november 2021 12:15

Jacquelien Groen

Clemens Miedendorp de Bie is deze week de geïnterviewde voor de UD’er van de week.
Clemens is 45 jaren jong, 17,5 jaar getrouwd met Dunja en samen hebben zij 2 zoons (Mink
en Tiko) en 1 dochter (Beli).

Op mijn vraag waar hij geboren en getogen is zegt hij: “Twello. Mijn ouders hadden daar een eigen bedrijf (een sojafabriek red.) en ik heb dus in mijn jeugd gevoetbald bij Voorwaarts”. Na zijn kennismaking met Dunja (dochter van Dick Stempher red.), leerde hij pas echt het een en ander over voetbal, tot die tijd wist hij niet dat er verschil was tussen de Ere- en Eerste Divisie.

clemens_miedendorp_de_bie_ud.jpgNu speelt Clemens zijn zondagochtend wedstrijden in zondag heren 2, maar is hij ook sinds jaar en dag trainer/leider bij Koninklijke UD. Hij heeft voornamelijk het team van oudste zoon Mink onder zijn hoede (gehad). Op mijn vraag of hij tweede zoon Tiko weleens heeft
getraind komt het droge antwoord: “Nee, Tiko heeft van een echte selectietrainer leren voetballen!” Dat komt tijdens het gesprek regelmatig terug, Clemens zegt over zichzelf totaal geen verstand te hebben van voetbal en dus ‘maar wat te doen’. Mink: “mijn vader is wel heel prettig langs de lijn, wordt nooit boos en loopt nooit te schelden”.

Na zijn studie bestuurskunde (totaal nutteloze studie-richting, maar wel een fijne studietijd gehad) is hij uiteindelijk de ICT ingerold. Vroeger echter was het antwoord op de vraag wat wil je later worden steevast: “piloot”. Tja, het kan verkeren. 

Het fijnste aan Koninklijke UD vindt hij de kleinschaligheid van de club (je kent vrij snel veel mensen) en het feit dat er bij de Koninklijke nog echt wel normen en waarden heersen. “Je hoort bij ons zelden of nooit iemand roepen om een man ‘neer te zagen’.”

Het zaterdag heren 3 van Mink is een samengesteld team van jongens uit verschillende voetbalklassen, maar de mannen gaan wel voor elkaar door het vuur. “Ze vinden het gezellig om met elkaar te voetballen als vriendenteam”. Vaak zijn ze de tweede helft stukken beter omdat ze conditioneel veel beter zijn, de derde helft is echter ook wel aan de mannen besteed.

Nog enkele feitjes over Clemens: het toetje vindt hij het lekkerste van de maaltijd, maar als je echt vraagt naar zijn lievelingseten zijn dat ossenhaaspuntjes en/of spaghetti. Zijn leukste ervaringen binnen onze vereniging zijn toch wel de familietoernooien (sixes,
Koninklijke Kick Off), waarbij hij gezellig met zijn familie een balletje kan trappen.
Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!