De JO11-2 speelt topper tegen Lemelerveld JO11-3

Datum

9 november 2019 10:15

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag ochtend 9 november is het voor de mannen van de jo11-2 tijd voor de topper in de 4 de klasse. Lemelerveld jo11-3 uit staat op het programma. De mannen van UD mogen hun ongeslagen  reeks van inmiddels 4 wedstrijden in stand proberen te houden. Vanaf het schootsveld trekt de karavaan naar het altijd pittoreske Lemelerveld. Na de nodige omzwervingen in verband wegafsluitingen komt de groep aan op sportpark Heideveld.

Om 10:15 gaat het fluitsignaal. Ze zijn begonnen. Na een voor de UD zware beginfase opent Quint Borgonjen in de 10 de minuut de score met een mooie bal uit een moeilijke hoek van links. De verwarring bij Lemelerveld lijkt al snel toe te slaan als in de Bas Beumers de lang verwachte kopgoal kan maken uit een corner van Tjibbe Douma. Als in de 28 ste minuut Tuna Isik de 0-3 na een voorzet van Quint Borgonjen maakt lijkt de wedstrijd gelopen. Demir Bayyurt legt de bal in de op één na laatste minuut voor de rust nog voor het doel, waarna Lemelerveld in de kluts per abuis nog zelf de 0-4 op het scorebord laat bijschrijven. Ondanks dat dit een prima stand is om de rust mee in te gaan laat vooral Tjibbe Douma het er niet bij liggen. Via het been van een tegenstander valt de 0-5 ook nog. Enige discussie ontstaat of dit een eigen doelpunt is of niet, maar de statisticus besluit dat de bal al tussen de palen was gericht en daarmee staat dit doelpunt op naam van Tjibbe Douma.

De 2e helft moeten de mannen van UD nog weer even op gang komen. Helaas niet snel genoeg en valt helaas al snel de 1-5., door hard werken van de verdediging, met name Jadon Brouwers en Leon Zomer blijft nog lang de 1-5 het enige doelpunt voor Lemelerveld op het bord. Ook het middenveld, Robin Groot en Maas van Buuren, schuwen de hulp in de verdediging niet. Ondanks al het harde werk kan er niet voorkomen worden dat vlak voor tijd toch nog de 2-5 op het scorebord verschijnt. Het harde werk blijkt beloond, want 5 minuten later klinkt het eindsignaal en mag de UD inderdaad de ongeslagen reeks voortzetten.

Met nu 5 uit 5 zijn de mannen goed op weg richting het kampioenschap. Met Lemelerveld op de 2 de plek met 4 uit 6 lijkt het de JO11-2 van UD niets meer in de weg te staan. Al met al een mooie pot met een nog mooiere uitslag.