Lankhorsterstraat 3 A
7234SR
WICHMOND
tel. 0575-441547

Wat een weekend.. Wat een weekend. Nadat we op dinsdag 9 augustus aan de voorbereiding begonnen, speelden we gisteren onze eerste wedstrijd tegen SSA Ratti-Socii. Twee verenigingen die in 2021 zijn gefuseerd tot één. We speelden gisteren op het complex van Socii. Desalniettemin waren verschillende personen nieuwsgierig hoe het complex van Ratti eruit zou zien en besloten ze daar eerst langs te gaan.

Om 20:00 uur mochten wij aftrappen, de 1e bal van Kyan was veel te kort teruggespeeld en de tegenstander kon uithalen, via de kluts kregen zij een corner. De 2,03 meter lange Leroy greep de bal uit de lucht. In de Eredivisie is alleen Scherpen (2,04) langer, maar Leroy bleek scherper aan het duel te zijn begonnen dan Kyan.

Vanaf het begin hadden wij het betere van het spel. Na 5 minuten onderscheppen wij de bal op eigen helft, komen we met een lange bal maar schiet Milo de bal naast. Even later hebben we een goede aanval over links waarbij Joep een goede voorzet in huis heeft.  In de 21e minuut heeft Kyan een goede onderschepping en steekt hij de bal op Job. Job geeft een goede voorzet op Sybren die één op één op de keeper komt en de bal gaat via de keeper over de achterlijn, corner. Deze corner beland op de helemaal vrijstaande Martijn, maar zijn kopbal mist kracht. Net voor het 1e blok (we speelden 3 × 30 minuten) kreeg de thuisploeg nog een grote kans na een goed uitgespeelde aanval, echter miste ook dit schot kracht.

In het tweede blok beginnen we al snel met een goede aanval over links waarbij Dylan een goede voorzet in huis heeft. Daarna krijgt SSA Ratti-Socii de grootste kans van de wedstrijd als Milo verkeerd staat en zijn directe speler een 100% kopkans krijgt voor open goal, zijn bal gaat echter naast. Een hectische periode is aangebroken en Leon en Milo komen met 2 heerlijke lange ballen in de ruimte. Sybren mist een 1 op 1 kans én bij de andere mogelijkheid raakt hij de bal niet goed.

Vervolgens krijgt de thuisploeg een grote kans als Joep verkeerd staat, maar Leroy goed keeperswerk verricht. Kort daarna heeft Job een goede actie in huis en moet hij de bal meegeven aan 2 spelers die vrij staan.. hij besluit echter voor eigen succes te gaan.

In de 50e minuut vlagt de vlagger van SSA Ratti-Socii ten onrechte voor buitenspel en even later krijgen zij een megakans als de bal via de kluts tot 3x toe op goal wordt geschoten. Daarna gaat de storm liggen en krijgen wij nog 1 kans als Dylan over rechts doorkomt. Hij komt veel te gehaast met een voorzet en zo eindigt het 2e blok ook in 0-0.

In het derde blok beginnen we opnieuw sterker dan de thuisploeg. Toch zijn de eerste 2 gevaarlijke momenten voor SSA Ratti-Socii. Kyan laat zijn man lopen, dit kan nog net gerepareerd worden door Joep en even later moet Leroy redding brengen op een schotkans.

We belanden in de laatste 10 minuten als we een prima aanval hebben waarbij Jos een schotkans krijgt en de bal via de kluts voor Dylan beland die in de verre hoek raak schiet, 0-1. De ruimtes worden groter en in de 88e minuut komt Job met een heerlijke opening die tussen de verdediger en keeper terechtkomt waarbij Dylan de bal raakt en de 0-2 staat op het bord. In de blessuretijd volgt nog een megagrote kans voor SSA Ratti-Socii als een kopbal op de paal beland. Maar Leroy houdt voor het eerst in 3 jaar de 0, in de kleedkamer werd hij emotioneel. “Kleine jongens hebben grote dromen, maar deze grote jongen had een kleine droom, de 0 houden. Nu dat gelukt is, kan mijn seizoen niet meer stuk! Woorden kunnen dan ook niet omschrijven hoe blij ik ben. Maar cijfers wel.. 10 uit 10”

Na afloop van de wedstrijd kwam “De Trainerd” voor de camera van SSA Ratti-Socii-TV zijn verhaal doen. “Het is goed dat we onze eerste minuten hebben gespeeld. Je ziet een groot verschil tussen de jongens die al een aantal trainingen in de benen hebben en de jongens die net terug zijn van vakantie. Aan ons de taak om die verschillen kleiner te maken. Verder zijn er meerdere goede, maar ook ontwikkelpunten te melden. Komende dinsdag pakken we de draad weer op als we tegen Apeldoornse Boys spelen”