Terugblik Koninklijke UD Nieuwjaarstoernooi 2023 - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Terugblik Koninklijke UD Nieuwjaarstoernooi 2023

Terugblik Koninklijke UD Nieuwjaarstoernooi 2023

14 januari 2023 16:45

Peije Bruil

Afgelopen zaterdag werd, na twee jaar onderbreking, de traditie van het Koninklijke UD 7x7 Nieuwjaarstoernooi voortgezet. In het weekend waarin de Eredivisie het eerste programma na het Qatar-WK had, ging ook bij Koninklijke UD de bal weer rollen. De weergoden waren ons goed gezind, want er scheen een waterig zonnetje over Het Schootsveld. Het veld was, ondanks de vele regen in de afgelopen weken, redelijk bespeelbaar. De acht aanwezige teams oogden zeer gretig en luisterden naar illustere namen zoals Baco Juniors (iedere editie present geweest: hulde!), Malse Rakkers, Senioren Met Ballen en Jezus, wat slecht.

Na de ontvangst in het Clubhuis, waar een gezamenlijke sportmaaltijd werd genuttigd in de vorm van tomatensoep, snert en brood, werd er in twee poules de strijd aangebonden. Het ging om de Poule des Doods en de Kelderklasse XL. In de Poule des Doods dekte de naam zeker de lading. Het was hier spannend tot en met de laatste pot. Drie teams eindigden op gelijke hoogte. Het waren uiteindelijk de Malse Rakkers die op basis van het doelsaldo aan het langste eind trokken. Een 13-3 score tegen het makke Make a Wish maakte daarbij het verschil. Suggesties van matchmaking werden nadien, overigens volmondig, van de hand gewezen.

In de Kelderklasse XL was er geen spanning, maar ook geen kwaliteit te bewonderen. Wel had iedereen veel plezier en probeerde men zich vol overgave te ontworstelen aan het bedenkelijke niveau. De ploeg die hier uiteindelijk het best in slaagde was team Senioren Met Ballen. Met 7 punten uit 3 wedstrijden waren Pablo Wilke c.s. overtuigend de minst slechte ploeg. De jonge hindes van Bo Maaskant konden hier helaas niets aan veranderen. Bij het team Error etc. was het uiteraard een groot foutenfestival en het brakke ‘Jezus, wat slecht’ ten slotte deed in alles haar naam eer aan.

Na de geleverde arbeid was het tijd voor de echt belangrijke zaken in het leven: bier en bitterballen in het Clubhuis. Uiteraard was er ook een prijsuitreiking. Naast de bekers voor de  winnende teams werden er ook drie individuele prijzen uitgereikt. Een objectieve jury loofde de volgende in het oog springende sterren:

- Thomas van Delft, als de MVP met de meeste doelpogingen binnen en buiten de 16, die overigens allemaal zonder succes waren afgevuurd:
 
- Jari Veldwijk, als de MVP qua ‘geilheid’ voor de goal en in de 16. Met andere woorden de speler met de meeste goals in een wedstrijd en het hoogste aantal intikkers in totaal (a.k.a.topscorer van het toernooi);
 
- Mark Groen, als de MVP waar het gaat om (fameuze) reddingen en minste tegengoals. Deze keeper toonde zich afgelopen zaterdag de muur van het Schootsveld. Onze eigen Noppert!


Wij danken iedereen die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan het succesvol maken van deze dag en verheugen ons al op de editie van volgend jaar! Noteer alvast zaterdag 6 januari 2024 in uw agenda.

7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_1.jpg 7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_3.jpg
7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_6.jpg 7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_2.jpg
7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_8.jpg 7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_4.jpg
7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_10.jpg 7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_9.jpg
7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_12.jpg 7x7_nieuwjaarstoernooi_2023_koninklijke_ud_4.jpg

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!