Uitslag COVUD-145 De Tweede Golf - Ronde 3: UD-Clubronde

Uitslag COVUD-145 De Tweede Golf - Ronde 3: UD-Clubronde

8 januari 2021 12:00


"Clubkennis houdt niet over. Drie weekwinnaars, El Grande houdt de kop."

Jippie, er is een vaccin. Maar ook de update over onze COVUD-quiz is er weer! U bent, met de pens nog vol van bollen en flappen, in de afgelopen week flink getest op uw UD-DNA. Evenals in ronde 2 ging het er stevig op. Het was zeker geen wandeletappe of zomeravondvoetbal. Een beetje vuurwerk eigenlijk wel. En, pijnlijk maar waar, de gemiddelde kennis over onze club viel toch ietwat tegen..

Bijna de helft van de inzendingen scoorde in schooltermen een onvoldoende. Is dit een incident, te koppelen aan overmatig drankgebruik op 31-12? Of is het toch een structureel falen van onze leden?

Werk aan de winkel denken wij. Bijspijkeren is hard nodig! Ons voorstel: een wekelijks digitaal UD-lesje van Louk Hartong. Online UD-onderricht voor leken. Archiefcommissie en team digitaal, maak er wat van! Bijvangst van deze wederom zware rit: nog meer opschudding in het klassement en nog meer dromen die uiteen zijn gespat!

Maar hoe zit het met de Grote 4 zult u zich afvragen. Nou, die is in takt gebleven.. Wel maakte Fitte Fritz een sprong van plek 4 naar plek 2. Jerry en Mart zijn de dupe van deze onmetelijke dadendrang van der Fritz. Intussen behoudt El Grande zijn pole-position. Wat kan er nog mis gaan voor hem richting het goud? De Roepies en Ik ben de mol zitten nog op het vinkentouw voor een top-3 notering overigens. O ja, de weekwinnaars. Het waren er drie deze keer: naast usual suspects El Grande en Fritz was ook Bettega goed op dreef. Molto bene!

Er volgt uiteraard nog een nadere analyse, maar voordat we daartoe overgaan wilt u natuurlijk eerst de goede antwoorden:

 • Vraag 1. Marcel Schoemaker is scribent in Het Deventer Nieuws (C), wie leest deze kwaliteitskrant niet?
 • Vraag 2. De multinational die de gehele zondag afdeling van onze club van een sponsornaam op het shirt voorziet is het in der Schweiz gevestigde Gartenlaube (B).
 • Vraag 3. De rol van VZ Joost Rutgers bij het team van Joost jr is thuisfluiter, annex spelbegeleider (D). Bij uitwedstrijden is hij uiteraard de schreeuwende vader langs de lijn, maar naar dat antwoord waren we niet op zoek.
 • Vraag 4. UD 1 heeft in de afgebroken zaterdagcompetitie toch nog 7 keer (B) het net weten te vinden. Veel punten leverde dit niet op overigens.
 • Vraag 5. De technisch begaafde, maar fysiek en mentaal zwakke selectie van Fritz bestaat uit 17 spelers (A). Dat is maar goed ook, want ondanks deze ruime selectie is het iedere keer weer een crime om met 7 bewegende spelers de eindstreep te halen.
 • Vraag 6. Go Ahead Eagles heeft een goed oog voor talent. Calvin Beer (A), zoon van Jerry, is de toekomstige topper die zij naar de jeugdopleiding hebben gelokt.
 • Vraag 7. 65+ supporters moeten 2,50 euro (B) neertellen voor een toegangsbewijs voor een wedstrijd van het eerste. Eigenlijk zou het goede antwoord, gezien de prestaties, natuurlijk moeten zijn: dat ze daar nog geld voor durven vragen, maar helaas: neen.
 • Vraag 8. Martijn Smit zal vast een keer een brief van de week naar de Donald Duck hebben gestuurd, maar de enige echte prijs is uiteraard de DHV-wisselprijs (B).
 • Vraag 9. Onze hoofdtrainer heeft, volgens een interview met Deventer voetbal, 4 maal zijn kruisband gescheurd (D).
 • Vraag 10. Cees de Graaf (C) heeft meerdere liefdes in zijn leven, een hiervan is zonder meer Feyenoord.
 • Vraag 11. Uw kwismaster heeft de fijne kneepjes van het voetbal geleerd in Groningen en wijde omgeving. Paddepoel (B) was de club in wiens kleuren dit heugelijke feit heeft plaatsgevonden.
 • Vraag 12. Het dynamische trainersduo van de JO13-1 van UD bestaat uit Max en Job (C).
 • Vraag 13. Ab Wormgoor was werkzaam bij de recherche en in die hoedanigheid betrokken bij de Deventer Moordzaak (A). Hieraan is zelfs een podcast gewijd het afgelopen jaar.
 • Vraag 14. De opbrengst van de Grote Club Actie bij UD leverde dit jaar 1.266 broodnodige euro’s op (A). Uiteraard dank aan allen die hebben bijgedragen!
 • Vraag 15. In het seizoen 1992-1993 bereikte UD 1 in de derde klasse B de 3e positie in de eindrangschikking (B).
 • Vraag 16. Onze ex-veurzitter Ruud van Maarschalkerweerd is vanuit Gouda (B) naar Deventer getogen. Vaan kaars- naar koekstad zogezegd.
 • Vraag 17. Antonie Renssen (A) is de componist van het UUUUUUUUUD! lied.
 • Vraag 18. Devinco (C), de plaatselijke korfbalclub, was afgelopen jaar 100 jaar. DAVO deed dit al 2018.
 • Vraag 19. De cricket-clan waar we naar op zoek waren, is de clan Lubbers (A). Van Muiswinkel is, naar cabaretier, wel een fanatiek en verdienstelijk cricketer overigens.
 • Vraag 20. Bij HBS-Crayenhout wordt, naast voetbal, ook aan cricket en hockey (D) gedaan, zij het dat hockey alleen door dames kan worden beoefend.
 • Vraag 21. UD verloor de finale om het landskampioenschap in 1908 van de kakkers van Quick Den Haag (D).

 

De zaken die deze week in het oog sprongen:

 • Zoals we aangaven in de inleiding is het UD-DNA nog niet overal even goed doorgedrongen. Er is nog missiewerk te doen, om te beginnen bij Astrid, Badr Hari (duidelijk van slag) en onze Stroopwafel Koning. Gelukkig zijn er ook nog goede leerlingen. Buiten de weekwinnaars gaat het om Ik ben de mol (wie oh wie?) en de familie Groen. Jerry and the Roepies (mooie bandnaam) realiseren grofweg een keurige 7. Een aantal oer-UD-ers, incluis onze bestuurders, scoort evenwel middelmatig en mag ook nog wel even het archief in om bij te spijkeren.
 • Speciale aandacht voor Donald Trump. Hij kon in ronde 3 geen potten breken en staat ook in het algemeen klassement op een kleurloze positie. Gezien de ontwikkelingen in Washington hopen we dat ‘the Donald’ zich ook hier uiteindelijk neer kan leggen bij de harde feiten. Op een bestorming van ons clubhuis zit niemand te wachten!
 • Waren er moeilijke vragen in deze ronde? Zonder meer. Met name vraag 11, die slechts door 4 personen goed is beantwoord. Waren dit gokjes of wisten deze personen daadwerkelijk meer over het roemruchte verleden van Marc B.? Ook vraag 18 leverde veel foute antwoorden op. Ons zicht op het wel en wee van het Deventer korfbal is in elk geval beperkt. Terecht misschien, het is immers een B-sport.
 • Ja lieve UD-ers, wat waren dan de zaken om trots op te zijn deze ronde? Vraag 19 dus. Een vraag over de cricket-clan. Is hier nog een band die bindt? Ook vraag 3 (over Joost) en vraag 13 (over Ab) zijn vlotjes beantwoord. Het feit dat Cees de Graaf een Feyenoorder is werd door 61% van de populatie juist ingeschat. Tijd voor een Feyenoord-sjaal Cees!
 • Het klassement wordt zoals aangegeven aangevoerd door El Grande. Maar de verschillen zijn klein. We verwachten een bloedstollend slot. Fritz kennende zal hij echt alles uit de kast halen om El Grande te vloeren. En kunnen Jerry en Mart nog een vileine demarrage plaatsen? De top 7 moet het gaan uitvechten, dat staat vast. En de laatste etappe zal niet mals zijn, dat is ook een zekerheid.
 • Ten slotte nog wat opvallende moves in de ranking. De Groentjes en Bettega dringen de top 10 binnen. Helaas, helaas, te laat om nog tot het podium te geraken. Ook Adriaanse maakt nog een leuke jump, terwijl Stroopwafel Koning en Colmschate min of meer door het ijs zakken. En Ali Riza komt maar niet in zijn lentevorm.

 

Weekuitslag ronde 3

Naam

Score

Naam

Score

El Grande

17

Fred Bomans

13

Fitte Fritz

17

Mighty Essie

11

Bettega

17

Martin Douma

11

Ik ben de mol

16

Peter Wichink Kruit

11

De Groentjes

16

Jan van der Kloet

11

Jerry L Beer

15

Ali Riza

10

Roepie

15

Harm Heeres

10

Roepie jr

15

Carlo van Bijsterveldt

9

Mart Meerdink Veldboom

14

Donald Trump

9

Edwin Adriaanse

14

Twan

9

Cecilia Kruger-Janssen

13

Stroopwafel Koning

7

Joost VZ Rutgers

13

Badr Hari

6

Cees de Graaf

13

Astrid Timmermans Kok

4

 

Klassement COVUD-19 Tweede Golf na ronde 3

Naam

Score

Naam

Score

El Grande

51

Joost VZ Rutgers

28

Fitte Fritz

49

Colmschate

28

Jerry L Beer

47

Cees de Graaf

27

Mart Meerdink Veldboom

46

Peter Wichink Kruit

27

Roepie

45

Jan van der Kloet

25

Roepie jr

44

Ali Riza

22

Ik ben de mol

43

Harm Heeres

21

De Groentjes

39

Twan

19

Cecilia Kruger-Janssen

39

Badr Hari

17

Bettega

38

Astrid Timmermans Kok

14

Edwin Adriaanse

35

Fred Bomans

13

Carlo van Bijsterveldt

35

Blub

13

Mighty Essie

34

Alatobi

12

Stroopwafel Koning

34

Henk Schipper

8

Donald Trump

33

Auke

8

Martin Douma

30

Dennis

5

 

 

Fam van der aalst

5

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!