Herstart training bij UD

Herstart training bij UD

1 mei 2020 9:45

Bestuur

Wanneer, wie en hoe?

Inderdaad, we begrijpen als bestuur dat dit vragen oproept voor een ieder en het nodige vraagt aan organisatie rondom UD en onze vrijwilligers. Wij worden ondersteund door NOC/NSF. Om te beginnen stuur ik vast hierbij het protocol met daarin alle stappen en regels om veilig en verantwoord aan de slag te kunnen. Dit protocol is door deskundigen opgesteld en geldt voor alle sporten. Het kan dus zijn dat bepaalde zaken te algemeen zijn en er nog een ‘vertaalslag’ nodig is voor het voetbal. 

Wij moeten als vereniging ook met de gemeente afstemmen. Vandaag hebben we vernomen dat sportverenigingen weer leden kunnen ontvangen, met 1 voorbehoud, namelijk voetbal op natuurgrasvelden. Deze velden blijven vooralsnog gesloten. Voetballen is alleen mogelijk op kunstgrasvelden! Als vereniging zijn we in overleg met onze buren DHV en daar kunnen we gebruik gaan maken van een kunstgrasveld. Ook willen we de strook die we voor trainingen gebruiken buiten deze regeling hebben. Hier komen we zo snel mogelijk op terug! 
 
Tot slot, op dit moment is de KNVB bezig met het bedenken en ontwikkelen van voetbalvormen die we kunnen hanteren voor de jeugd. Op basis van het genoemde protocol, komen ze ook met praktische en verantwoorde tips voor trainers, zoals bijvoorbeeld het aantal spelers dat op het veld mag. Of hoe men vellig met de bal en andere materialen kan omgaan. Begin volgende week kunnen we jullie dit aanbieden.

Het bestuur

corona_advies_ud.png

 

 

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!