Aanvullend bericht 1 april 2020

Aanvullend bericht 1 april 2020

2 april 2020 8:45

Bestuur

Met het oog op de dinsdagavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zit er voor ons als bestuur niets anders op dan het besluit van de KNVB te volgen: de voetbalcompetities worden dit seizoen niet meer hervat. We vinden het ontzettend spijtig dat onze 400 leden en de honderden ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport en club. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid.! Dus er is eigenlijk geen keuze.

We kunnen niet veel anders doen dan ons goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen. En daar zijn we volop mee bezig!!!

Een belangrijke stap die we zetten volgend jaar is dat we na 145 jaar zondagvoetbal met ons 1e elftal naar zaterdag gaan. We zijn druk bezig met de eerste selectie, de indeling en de planning van de overige teams. Uiteraard willen we het liefst met zoveel als mogelijk op zaterdag op de club zijn. Om zelf te spelen, elkaar aan te moedigen en om gezellig samen te zijn in ons vernieuwde clubhuis! We vinden het jammer dat we elkaar daar nu niet zien, maar bij deze een aantal foto's!

Rekeninghoudend met de 1,5 meter afstand is er een team enthousiaste UD-ers al heel drukgeweest in het clubhuis en rondom de velden. Een aantal spelers van ons zaterdag 2-team hebben deze positieve acties opgevolgd en zijn nu druk bezig met de schilder- en schoonmaakwerkzaamheden! En mooi wordt het!!

54532ffa-ae8b-48a5-9d09-8ec671c6c15e_1.jpg

Zoals gezegd, we zijn al een tijd druk met seizoen '20-'21 !! Teamindeling, trainers alles wordt bekeken en georganiseerd. Ook hier geldt, dat TTZ, waar ook nieuwe commissieleden bijkomen, met regelmaat bij elkaar zit "on line", ver genoeg van elkaar, maar betrokken en actief "off line"om er een prachtig nieuw seizoen van te maken! (zie foto). We hopen de teamindeling 15 april bekend te kunnen maken.

863b99c2-8193-4c98-8649-e38d703df9ac.jpg

Financieel heeft deze beslissing enorme gevolgen voor ons als club, we zijn op alle fronten bezig kosten te besparen: afvalverwerking, schoonmaakkosten, personeelskosten etc. om zo goed mogelijk uit de crisis te komen en ook financieel klaar te zijn voor het nieuwe seizoen! We rekenen hierin op uw steun.

Tot slot: het is onduidelijk wanneer we weer de voetbalschoenen aan kunnen trekken en een balletje kunnen trappen. Maar zodra dit weer kan, willen we een aantal mooie voetbalmomenten organiseren om dit “verloren” seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Een aantal oefenwedstrijden? Een toernooi? Penalty-bokaal? Van alles wordt bedacht. 

We willen jullie graag op de hoogte houden van onze activiteiten en zullen de komende tijd regelmatig jullie via de Stift en de website informeren. Mocht je zelf vragen of opmerkingen hebben of wil je een bijdrage leveren om alles gereed te krijgen voor volgend seizoen? We horen het graag!! 

We hopen vooralsnog in juni onze ALV te organiseren en jullie op die manier bij te kunnen praten wat of welke gevolgen deze crisis heeft/had op onze vereniging.

Tot slot: hoewel iedereen niets liever dan de velden vol met voetbalplezier ziet, begrijpt iedereen gelukkig dat zolang dat niet veilig kan, dit gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.

Houd afstand, Blijf gezond en let op elkaar!

Namens het bestuur,

Joost Rutgers, voorzitter

f8b1057a-fcdd-4ed4-b647-b0ad7a289738.jpg

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!