Koninklijke UD leeft als nooit tevoren - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Koninklijke UD leeft als nooit tevoren

Koninklijke UD leeft als nooit tevoren

16 januari 2020 13:15

Deventer Voetbal.nl

In deze winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan de clubcorrespondent Koninklijke UD die de gehele club erbij betrekt.

Ook Koninklijke UD kijkt terug op een mooie en interessante eerst seizoenshelft. Met het aantreden van een redelijk nieuw eerste elftal, een jong eerste elftal, stond hoofdtrainer Ralph Mens voor een sportieve uitdaging. Het is hem gelukt, samen met de technische staf, om er een eenheid van te maken. Een team dat af en toe, door jeugdige onervarenheid, nog wisselvallig is, maar dat veel potentie vertoont. De club ziet dan ook uit naar de tweede seizoenshelft. 

Ook verder is er veel binnen de vereniging gebeurd. Allereerst is ‘Koninklijke UD 1875’ op 13 oktober zijn 145ste levensjaar ingegaan. Als oudste veldsportvereniging van Nederland een heuse mijlpaal wat passend gevierd zal worden in oktober 2020. 

Koninklijke UD kreeg ook het UD-kanon weer terug. Het Kanon, vroeger gebruikt om bij wedstrijden op ‘De Osseweerd’ (aan de overkant van de IJssel) Deventenaren op de hoogte te houden van gescoorde doelpunten voor UD, moest in verband met het overgaan van de wapenvergunning bijna een jaar op het politiebureau in Raalte bivakkeren. Inmiddels is het Kanon voor het eerst weer gebruikt tijdens de benefietwedstrijd voor en van Peter de Zeeuw. 

Zowel de wedstrijd als Peter zijn een vermelding waard in het overzicht. De wedstrijd omdat het een prachtig bewijs was van de band die bindt (het credo van De Koninklijke). Vrienden van Peter sloegen de handen ineen en een onvergetelijke avond was het resultaat. Peter zelf omdat hij als Clubheld van Deventer ÉN Overijssel het schopte tot een podiumplaats op de landelijke verkiezing! 

Koninklijke UD ontving ook een delegatie van het grote Griekse Panathinaikos. 10 Jaar geleden speelde de veteranen al eens een wedstrijd in Athene. Nu was UD de gastheer van drie Griekse oud Panathinaikos-spelers. Met 3-2 werd deze heuse ‘interland’ winnend afgesloten.

Koninklijke UD, als trekker, maakte ook samen met cricketvereniging SCC, hockeyclub DHV en buur-voetbalvereniging Colmschate, vooruitlopend op de toekomst, duidelijk dat het gehele sportcomplex per 1 januari rookvrij is. Een mooie stap in een gezonde sportbeleving.

Niet onbelangrijk is het vermelden van de stap om als zaterdagvereniging, met ingang van het nieuwe seizoen, te gaan spelen. Uiteraard blijven zondagteams welkom, maar met meerderheid van stemmen werd tijdens een ‘Buitengewoon Algemene Ledenvergadering’ de richting van het bestuur goedgekeurd. De sportieve ambities zullen hiermee beter vormgegeven kunnen worden en het bestuur gaat ervan uit dat deze stap nog meer zal bijdragen om een sportieve familie vereniging te zijn en te blijven! 

Op de valreep, in december 2019, kondigde Koninklijke UD het initiatief aan vrijwilligers te gaan opleiden: Koninklijke UD zet in op op de veiligheid van haar leden en de bezoekers. Leiders, trainers en andere vrijwilligers zullen worden opgeleid voor het bieden van Eerste Hulpverlening. Het opleidingsplan bestaat uit trainingen met de AED, reanimatie en eerste hulp bij sportongevallen. Hiervoor is een 3-jarige samenwerking met ‘Boeg Opleidingen’ aangegaan. 

Tot slot is het kampioenschap van de JO-11 2 vermeldenswaardig, zo ook de gastspreker Heini Otto, van Ajax, die in november die zijn licht liet schijnen over jeugdvoetbal en -opleiding. Maar ook de nieuwjaarsreceptie met een groot 7 tegen 7 toernooi en het komende open darttoernooi op 31 januari.

Al met al duidelijke signalen dat Koninklijke UD leeft als nooit tevoren! En dat voor een 145-jarige….! 


B
ron: Deventer Voetbal.nl

Foto's UD complex: Han Balk
Wedstrijdfoto: Henny Meyerink
Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!