El Clasico op het Schootsveld

El Clasico op het Schootsveld

13 september 2019 8:45

Peter de Zeeuw

Afgelopen zaterdag stond de jaarlijks El Clasico op het programma. Voor de derde keer speelde de 7x7 mannen van HBS Craeyenhout uit Den Haag tegen de mannen van de Koninklijke UD. Tijdens de eerste editie van de El Clasico bleef de winst en dus de grote wisselbeker in Deventer. Vorig jaar in Den Haag waren de mannen van HBS de bovenliggende partij en zodoende bleef de wisselbeker in de Hofstad.

Na het officiële gedeelte in ons mooie clubhuis, waar we volgens traditie de spelers van HBS welkom heten en er mooie historische cadeaus worden uitgewisseld, opent Peije Bruil de derde El Clasico. De wisselbeker wordt op een neutrale plaats neergezet, en de sportieve strijd om deze beker en de eer kan gaan beginnen.

Onder arbitrale leiding van Edwin Adriaanse klonk om 15.30 het eerste fluitsignaal in de derde El Clasico. De strijd ging gelijk op, er werd fanatiek gevoetbald en na een uur voetballen klonk het laatste fluitsignaal van Edwin, en stond de stand 3-3 op het scorebord. In de spannende serie strafschoppen die volgde, was de Koninklijke UD de bovenliggende partij, Marc Groen stopte de meeste Haagse 11 meters.

Een mooie overwinning, en de beker weer voor jaar in Deventer in de prijzenkast. Na het douchen stond er een heerlijk Indisch buffet klaar, waar we gezellig met elkaar hebben gegeten. Hierna zijn we met beide selecties naar de Adelaarshorst gegaan, en hebben de Hagenezen de sfeer kunnen proeven tijdens de wedstrijd in de "home of footbal" tussen Go-ahead Eagels en Excelsior. Daarna heeft iedereen zich goed vermaakt in de gezellige binnenstad van Deventer.

Een geslaagde El Clasico 2019, en de afspraken voor de vierde editie in Den Haag zijn al weer gemaakt.

Fritz
coach 7x7

Uitgebreide fotoreportage: klik hier

Bron: Koninklijke UD
Delen

Lees meer over:
el clasico hbs

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!