Milo Birahij - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Milo Birahij

Milo Birahij

5 november 2021 9:45

Jacquelien Groen

Deze week in de UD’er van de week een interview met Milo Birahij.

Milo is 23 jaar jong en met een onderbreking van ongeveer 1,5 jaar inmiddels 12 jaar lid bij Koninklijke UD. In zijn jeugd is hij altijd getraind door zijn vader (Roy Birahij red.) die bij veel UD’ers bekend staat om zijn stevige conditietrainingen.

Zelf zegt Milo daarover: “Ik had het zeker niet makkelijk met mijn vader als trainer, hij was voor mij strenger dan voor de rest van het team. Als ik te laat kwam, stond ik net zo makkelijk niet in de basis als elke andere speler.”

Milo_Birahij.jpegOok nu is vader Roy behoorlijk kritisch over het spel van zijn zoon. Milo geeft aan dat er nog wel eens kritiek achteraf komt, ook worden wedstrijden uitgebreid nabesproken.

Vanaf zijn 18e heeft Milo bij het eerste elftal van Koninklijke UD gespeeld, met uitzondering van de laatste periode. Hij heeft, toen hij weer terugkwam bij Koninklijke UD, in eerste instantie voor spelen bij zaterdag heren 2 gekozen. “Zaterdag heren 2 is een erg leuk team, met veel leuke jongens, maar ik miste het spelen bij het eerste.”

Op de vraag hoe hij het spelen bij het eerste beleefd gezien de magere resultaten van het net begonnen seizoen antwoordt hij: “De resultaten zijn inderdaad niet erg goed, maar dat ligt absoluut niet aan de kwaliteiten van het team of Glenn (Minnes red.). Het heeft helaas meer te maken met het aantal, langdurige, blessures binnen het team.” Milo is er dan ook van overtuigd dat als het team weer enigszins compleet is, de punten vanzelf gaan volgen.

Op de vraag: verliefd, verloofd, getrouwd, antwoordt hij, met een glinstering in zijn ogen, “verliefd, op Nina. Hij heeft Nina overigens ook al bij Koninklijke UD geïntroduceerd. 

Nog wat leuke feitjes en weetjes over Milo: zijn favoriete positie is spits (daar speelt hij ook meestal), maar laatste man vindt hij ook wel prettig omdat hij zo het spel goed kan overzien.
Zijn favoriete club is Feyenoord en het komt dus ook wel goed uit dat oudere zus Amber naar Rotterdam is verhuisd. 
Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!