Merle de Vries - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Merle de Vries

Merle de Vries

29 oktober 2021 11:15

Jacquelien Groen

Voor de nieuwe rubriek UD’er van de week deze week een interview met Merle de Vries.

Merle is een ietwat verlegen jongedame van net 11 jaar die, naar het blijkt, heel wat in haar mars heeft. Ze voetbalt 4 a 5 dagen per week en dus niet alleen bij Koninklijke UD.

Bij Koninklijke UD speelt Merle in de JO13-1 j/m onder leiding van Ali, Robin, Job en Max. Ze speelt linksvoor of op de spitspositie en dat zijn ook haar favoriete posities.

Merle tijdens de regioselectie wedstrijdenOp de vraag wat ze later wil worden antwoordt ze direct: profvoetbalster. Het zal dan ook niemand verbazen dat Lieke Martens haar favoriete speelster is. Dat profvoetballen doet ze later het liefst bij Ajax, haar favoriete club, en anders bij Barcelona. Het is duidelijk dat Merle grote dromen heeft. Dat is ook helemaal niet zo gek gezien het feit dat ze, naast Koninklijke UD, nog speelt bij de KNVB, de regioselectie en recentelijk een proeftraining heeft gehad bij PEC Zwolle.

Dat PEC Zwolle is thuis nog wel een dingetje, omdat er in huize De Vries 2 seizoenskaarten voor GAE in gebruik zijn. GAE heeft echter nog geen vrouwenvoetbal, alhoewel dit bij PEC Zwolle ook nog in de kinderschoenen staat.

Haar favoriete club is, zoals eerder gezegd, Ajax. Haar favoriete speler daar: Davy Klaassen. Als ze Lieke Martens tegen zou komen zou haar eerste vraag zijn: “voor welke club wilde jij vroeger altijd spelen?” Het inmiddels te kleine dekbedovertrek van Lieke hangt nu ingelijst op haar kamer. Het is duidelijk dat Merle opstaat en naar bed gaat met voetbal.

Nog een paar leuke feitjes en weetjes over Merle: haar favoriete eten is carpaccio, als het profvoetbalster worden niet lukt, wil ze later in een bloemenwinkel gaan werken. En Merle heeft nog een oudere broer (die overigens ook bij Koninklijke UD voetbalt).

Dit is duidelijk een dame die opvalt op de mat en daardoor ook de aandacht weet te trekken van een groot aantal scouts. De kans is dan ook groot dat ze niet al te lang nog bij Koninklijke UD zal voetballen, maar als vereniging kunnen we dan altijd nog zeggen dat ze bij ons groot is geworden.
Merle_de_Vries_Koninklijke_UD_1.jpeg
Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!