Scheidsrechter

M.W. Groen

Accommodatie

Onbekend

Op 12 juni stond er voor de Jo17-1 van Koninklijke UD een echte stadsderby op het Regiocup programma. De heren mochten op ons eigen Schootsveld aantreden tegen Colmschate.

Aangezien de normaal toch wel 2x geprogrammeerde ‘burenruzie’ vanwege de Corona perikelen geen doorgang kon vinden, waren beide ploegen vastberaden hun huid duur te verkopen.

Direct na de aftrap ging het er fel aan toe. De wedstrijd werd overigens op geen enkel moment gemeen, maar beide teams gingen vol voor de overwinning. De 1-0 werd gescoord door Tiko. Vrij snel daarna scoorde Colmschate de 1-1.

Even later was het de beurt aan Davey, 2-1. Het was tijd voor de broodnodige rust (inclusief ranja) en na de rust traden de mannen positief aan voor de tweede helft.

Ynte opende na de rust de wedstrijd met het scoren van de 3-1. Ook na dit doelpunt lukte het Colmschate om weer terug te komen in de wedstrijd 3-2.

Van beide kanten werd er hard aan gewerkt om nog meer doelpunten te scoren. Bij Koninklijke UD stond daarbij de keeper steeds in de weg, bij Colmschate was het veelal de lat en doelpalen die de keeper hielpen het doel schoon te houden.

Na vele pogingen lukte het UD eindelijk dan ook om te scoren, hoewel deze bal na een echte scrimmage door hun eigen keeper het doel werd ingewerkt. Eindstand 4-2.

De Jo17-1 staat nu 2e, met hetzelfde aantal punten als Be Quick Zutphen, maar een minder doelsaldo. Aanstaande zaterdag treden beide ploegen tegen elkaar aan om het uiteindelijk onderling te beslissen.