David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-658600

De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding is een wedstrijd tegen DETO2. (We spelen ook nog 2 bekerwedstrijden voordat de competitie op 24 september begint). Voor De Trainerd een bijzonder weerzien aangezien hij de laatste 2 seizoenen trainer was van DETO 019-1. Verschillende spelers zijn vanuit de 019-1 richting het tweede gegaan en zo was het voor hem een weerzien met velen.

De wedstrijd is koud onderweg als we een fout in de opbouw maken en deze wordt gelijk afgestraft, 0-1. In de 9e minuut zijn we weer slordig in de opbouw, maar deze keer kost het ons geen tegengoal. Vanaf dat moment kruipen we langzaam maar zeker uit onze schulp. We komen tot prima positiespel en vooral via de linkerkant hebben we een aantal momenten waarin we gevaarlijk kunnen worden.

Toch zijn het de bezoekers die in de 36e minuut op een 0-2 voorsprong komen. Quinn krijgt een panna om de oren en dezelfde speler geeft een prima voorzet die alleen nog maar ingeschoten hoeft te worden. Wegens duisternis wordt er kort daarna afgefloten voor de eerste helft.

De tweede helft vond plaats op het trainingsveld. Vanaf het begin zijn wij scherper en feller dan onze tegenstander. In de 52e minuut heeft Jochem een sterke actie in huis, hij draait om een speler heen en heeft een goede voorzet. Daarna laat Mika zijn kwaliteiten zien en komt hij tot een schot kans waarop de keeper van DETO een goede redding in huis heeft. De kansen blijven komen als Job de bal diep geeft op Dylan, maar zijn bal beland naast de goal. De verdiende 1-2 komt in de 64e minuut. Stijn komt met een ingooi op Job die de bal meegeeft aan Mika en hij komt met een schot in de lange hoek.

Daarna blijven wij de betere in de wedstrijd. DETO komt er eigenlijk alleen uit door individuele kwaliteiten van spelers. Toch valt net voor het einde de 1-3 nog. Robby is net te laat bij de bal waarna de speler van DETO de bal beheerst binnenschiet.

Na afloop komt De Trainerd voor de camera van OEFENWEDSTRIJD-TV. “Ik ben verrast dat wij vandaag voetballend beter en feller waren dan onze tegenstander. Vooraf had ik rekening gehouden met een wedstrijd zoals afgelopen zaterdag tegen FC Zutphen, maar het tegenovergestelde is waar. Vanzelfsprekend heeft DETO meer individuele kwaliteiten. Vooral de linksback vind ik krankzinnig goed (Marciano Stulen). Maar als team vond ik ons sterker en dat bied veel perspectief voor de komende periode. De fundering is gelegd en de rest van de voorbereiding zal in het teken staan van de aanvallende middenvelders en de aanvallers. We hebben nog 2,5 week tot de eerste competitiewedstrijd tegen EGVV. We zijn mooie stappen aan het zetten en ik kijk er dan ook naar uit om komende zaterdag tegen BeQuick Quick te spelen. Net als FC Zutphen is dat een 3e Klasser, dus we zullen weer vol aan de bak moeten”.