7333NJ
APELDOORN
tel. 055-5332966

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Voor onze 2de oefentegenstander reisden we af naar Apeldoorn om tegen de Apeldoornse Boys te spelen. Weer bleek het lastig te zijn om de locatie te vinden. Zo was er een auto naar het Apeldoornse bos gegaan (6,9 km verderop) Toch was iedereen ruim op tijd in de kleedkamer.

Aangezien deze wedstrijd in het teken stond van de keeper, verdedigers en controlerende middenvelders ging de wedstrijdbespreking daar over. Om ervoor te zorgen dat we stappen maken heeft De Trainerd met alle hoofdrolspelers gesproken. Belangrijkste doel is om de as dicht te houden.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het niveau verschil groot. De thuisploeg heeft spelers met individuele klasse en daar hadden wij het moeilijk mee. Nadat de thuisploeg al 2 kansen om zeep had geholpen viel de 1-0 na een eigen doelpunt uit een corner. En een minuut later wordt het zelfs 2-0 als één lange bal voldoende is voor de buitenspeler van A.B., hij kapt Quinn uit en schiet in de verre hoek raak.

Daarna herpakken we ons prima. Ondanks dat de thuisploeg een stuk beter was gaven we een kwartier niks tot nauwelijks weg. In de 22e minuut valt een heel mooie doelpunt voor de thuisploeg. Via goed positiespel en één keer raken ligt onze as open en ligt de 3-0 tegen de touwen. Daarna krijgen wij 2 kansen als er fouten in de opbouw worden gemaakt bij A.B. In minuut 32 krijgen wij onze eerste uitgespeelde kans, Jochem wint het duel op het middenveld, kruipt in de 16 meter en schiet zeer overtuigend raak in de bovenhoek 3-1.

We gaan richting het einde van de 1e helft als er nog meer doelpunten vallen. Stijn grijpt niet in als een speler op 8 meter staat en zo makkelijk raak kan schieten en even later is er dom balverlies en speelt de thuisploeg deze kans uit. 5-1 bij rust. Je zou verwachten dat er een donderspeech zou plaatsvinden. Maar het tegenovergesteld was waar. “We spelen tegen een tegenstander die 1 tot 2 klasse verder is dan ons. Het belangrijkste doel is vandaag is om de as dicht te houden en hun scoren 1 × na een fantastische aanval. De rest van de goals zijn omschakelmomenten + de eigen goal.”

In de tweede helft is er een tactische omzetting en ziet het spelbeeld er heel anders uit. Luuk speelt zijn eerst minuten en probeert het met een prima afstandsschot. In minuut 53 hebben wij een vrije bal. Deze beland in de handen van de keeper die het spel snel voorzet. Ondanks dat wij in de organisatie goed stonden (4 spelers van ons tegen 2 aanvallers van hun) voelt niemand van de aanvallende mensen de behoeftes om te schakelen en krijgt de thuisploeg een grote kans.

Vervolgens krijgen wij 2 grote kansen. Eerst heeft Chiel een heerlijk overstapje waarmee Job kan schieten (naast) en even later steekt Job op Kyan, die geeft de bal mee aan Dylan en hij schiet op de uitkomende keeper. De focus gaat steeds meer naar voren, maar balverlies in minuut 73 zorgt dom balverlies ervoor dat alles achterin openstaat bij ons. Dit kun je wel aan A.B. toevertrouwen en zo staat de 6-1 op het bord.

We zitten in de laatste 15 minuten  als wij het blijven proberen. Zij maken achterin een fout en Job weet wel raad met dit cadeautje 6-2. Even later maken wij ook de 6-3 als Chiel een prima balverovering heeft en de bal voorgeeft, Job geeft het laatste zetje en de vlagger niet op zit te letten. (Job stond meer dan 2 meter buitenspel) Om zijn fout ‘goed te maken’ vlagt de vlagger vervolgens twee keer voor momenten wat absoluut geen buitenspel is. De beste man kon gezien zijn postuur het conditioneel ook niet meer aan, het is hem vergeven.

In de laatste minuut valt nog de 7-3. Martijn moet zijn man laten lopen en deze schiet in de verre hoek raak. Na afloop van de wedstrijd verklaarde Martijn dan ook: “Zelden ben ik zo kapot geweest na een wedstrijd. Nu snap ik waarom De Trainerd zo zit te hameren dat iedereen moet komen trainen. Ik heb zin om donderdag weet wat fitter te worden en kijk uit na de eerste bekerwedstrijd aankomende zaterdag in- en tegen FC Zutphen".