David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-658600

Na de overwinning van vorige week, kwam koploper Blauw Wit op bezoek die geen eenvoudige middag kende in Deventer. Met wat fortuin gingen ze er toch met de volle buit vandoor.

Na onze eerste overwinning van het seizoen mochten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen Blauw Wit. Eerder dit seizoen troffen we de koploper uit Holten al in de beker, toen gingen we er met 0-5 kansloos vanaf. Ondanks de overwinning van vorige week speelden we in een andere formatie.

Vanaf het begin houden we de ruimtes klein. Hierdoor kwamen onze gasten er moeilijk doorheen. In de eerste 25 minuten krijgen ze twee mogelijkheden. Een schotkans gaat voorlangs én Max moet redding brengen op een inzet. Tekenend voor de weinige kansen van Blauw Wit is een afstandsschot van 30 meter dat ruim over het doel gaat. Wij krijgen rond het half uur onze eerste kans als een vrije trap voorlangs gaat na een schotkans van Robby. Even later is Blauw Wit ook gevaarlijk uit een vrije bal, via de vingertoppen van Max en de paal gaat de bal naast. De laatste kans voor de rust is voor ons. Via een onderschepping geeft Sybren de bal mee aan Mika, hij komt naar binnen, wil schieten, maar komt niet uit met zijn passen. Hij kan de bal nog breed leggen op Jos, maar zijn schot gaat voorlangs.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. Blauw Wit heeft de bal, maar ze komen er bijna niet doorheen. In de 55e minuut komt een hoge voorzet richting Jos. De uitkomende keeper heeft de bal, maar raakt Jos ook en laatstgenoemde moet zich laten vervangen door een technische knock-out. In minuut 65 loopt Mika 1 op 1 richting het doel van de tegenstander, maar heeft hij het vizier niet op scherp staan. Meteen daarna krijgt Blauw Wit een corner die voorlangs gekopt wordt.

We gaan naar de 75e minuut als Joep na een heerlijke actie 1 op 1 richting de keeper gaat, hij wordt neergelegd door een schop van de verdediger van Blauw Wit. Een doorgebroken speler betekent maar 1 straf; rood. De senior scheidsrechter van de middag oordeelde echter anders en sprak ons toe: “Het is een sportieve wedstrijd, ik vind het niet nodig om een kaart te geven.” Wij konden het niet waarderen en begrijpen nog steeds niet goed waarom de regels niet gevolgd werden.

We gaan de laatste tien minuten in en een goed resultaat is steeds realistischer. De eerste echte aanval van Blauw Wit levert echter de 0-1 voor onze gasten op. De rechtsback van Blauw Wit heeft alle ruimte na een goede aanval, komt naar binnen en schiet overtuigend raak. We hopen dan naar een slotfase te gaan waarin we alles kunnen geven. Het spel heeft veel stil gelegen dus ik denk in minuut 85… we hebben nog minimaal 10 minuten. Echter fluit de scheids na 87 minuten af. Geen idee waarom, als ik de man mijn timer laat zien zegt hij “op mijn klokje is het tijd” en leidsman gaat na het douchen meteen naar huis.

Toch is de trainer na de wedstrijd ook realistisch: “Als we 4/5 grote kansen krijgen tegen de koploper moeten we gewoon scoren. Dan wordt de tijd de tegenstander van de tegenstander. Maar minuut 75 is zo duidelijk een rode kaart en daarna fluit de scheids veel te snel af: Ik kan me daar zo kwaad om maken. We hadden vandaag een punt en misschien wel drie verdiend, echter staan we met lege handen en dat maakt het ongelofelijk zuur.”