David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-658600

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na de grote nederlaag tegen GFC Goor, hadden we vandaag een hele andere uitdaging. Liefst 9 spelers zijn vandaag afwezig en dan moet je het ook nog eens tegen Harfsen opnemen. Belangrijkste doel van vandaag is om 90 minuten lang vanuit de tactiek voetballen. In de basis staan 5 andere spelers vergeleken met vorige week. Voor de 16-jarige Twan een mooi moment, hij maakt zijn debuut.

Van Harfsen wisten we dat ze graag met de backs over de laatste linie heen zouden komen. Op donderdag hebben we getraind om back op back te gaan spelen, maar in de praktijk komt dit er niet uit. In de eerste 10 minuten hebben de gasten 4 enorme kansen en is het een wonder dat het nog 0-0 is. Wij hebben met Joep 1 afstandsschot waaruit een corner komt, maar verder hebben we het moeilijk.

Daarna passen we onze tactiek aan en worden de ruimtes voor onze gasten kleiner. Ondanks het enorme veldoverwicht krijgen ze tot aan de 40e minuut maar 2 grote kansen. Een vrije bal gaat maar net voorlangs en een voorzet bij de 2e paal gaat wonderbaarlijk over het doel. In de 41e minuut valt de 0-1, onze back verliest een duel waarna een voorzet bij de 2e paal komt en deze valt er wel in.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Het doel is om rond het uur 2 spelers te brengen om vanuit daar een overwicht proberen te creëren. Vervelend is het dan ook dat net voor de wissels de 0-2 valt na een goede aanval van hen over links. Na de 2e goal blijven we goed vanuit de organisatie voetballen, maar blijven onze momenten zeer spaarzaam. We krijgen een vrije bal die wordt overgeschoten en 2 corners die niets opleveren.

We zijn in de laatste 15 minuten aangekomen als er 3 wissels plaatsvinden. Luuk speelt na een lange blessure weer voor het eerst bij 1 en 2 jeugdspelers van de 017-1 mogen invallen: Noah (debuut) en Robin (competitiedebuut). In de laatste 15 minuten speelt Harfsen goed en is het aan Max dat het bij 0-2 blijft.

Na afloop is De Trainerd dan ook realistisch: “Onze winst is dat we vandaag 90 minuten hebben gestreden voor wat we waard zijn. Iedereen heeft alles gegeven en we hebben ons aan de afspraken gehouden. Dan moet je soms het geluk hebben dat een corner of vrije bal erin gaat, maar daar was geen sprake van. Superleuk dat we vandaag 3 spelers van de 017-1 hebben die hun competitiedebuut hebben gemaakt en Luuk na lange tijd weer gespeeld heeft in ons eerste elftal”