Driessenweg 25
7275AD
GELSELAAR
tel. 0545-481655

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na een winterstop van bijna 2 maanden was gisteren eindelijk weer de start van de competitie. Een wedstrijd waar we lang naar hebben uitgekeken. Vooral omdat we tegen EGVV echt wat recht te zetten hebben. Jari Veldwijk maakt na 1,5 jaar zijn rentree na een ernstige blessure én winteraanwinst Tristan Rövekamp maakt zijn Koninklijke UD-debuut.

Op een zeer slecht veld werd er om 15:00 afgefloten door Dhr. Bos. In de eerste minuten beginnen we goed aan de wedstrijd. Job zet goed druk, verovert de bal en legt deze af op Milo, hij legt de bal breed en Robby raakt de bal buitenkant voet en deze gaat net naast. Een minuut later wordt Job aangespeeld, geeft hij de bal mee aan Jochem die zijn man passeert en de bal op een presenteerblaadje geeft op Milo, 0-1! Kort daarna krijgt EGVV een vrije bal in onze 16 meter na een gekke terugspeelbal. Het schot beland op de buitenkant van de paal.

Vanaf dat moment komt EGVV beter in de wedstrijd. Dat komt vooral omdat ze fysiek verder zijn dan wij en daar alles op gooien. Helaas werken wij hier volledig aan mee wat leidt tot 11 corners voor rust voor de thuisploeg. De gevaarlijkste is na een kwartier als een vrije kop kans maar net over het doel vliegt. De volgende grote kans is ook voor de thuisploeg, na een omschakelmoment voor hen, kan Tristan nog net een schot blokken.

Kort voor het halve uur krijgen wij een vrije bal, deze wordt snel genomen en Jari kan op doel schieten, de keeper redt en na een sterke actie kan ook Jochem schieten, weer redt de keeper. Diezelfde keeper maakt minuten later een gigantische blunder als een voorzet van Chiel slecht verwerkt wordt en Job wel raad weet met dit cadeautje, 0-2.

2 minuten later krijgen wij alweer een goal om de oren. Zij geven een lange bal, winnen dat duel en ineens staan ze met 4 aanvallers voor onze 2 verdedigers en die spelen ze goed uit, 1-2. Het moment ligt dan helemaal bij hen, Max red knap op een 1 tegen 1 situatie, Tristan redt de bal koppend op de lijn en een vrije bal van EGVV wordt naast gekopt. Toch houden we de 1-2 vast.

Toch valt de 2-2 meteen na rust. Na de zoveelste vrije trap is de aanvaller van EGVV eerder bij de bal dan Max en staat het weer gelijk. Net als de heenwedstrijd hebben we een 2-0 voorsprong tegen de Gelsenaren weggegeven. Het is voor ons overleven tot aan het uur en dat gebeurt gelukkig ook. Max tikt een vrije bal nog goed over het doel.

Vrijwel uit het niets komen we op 2-3. Jochem wordt schandalig neergelegd, Sean maakt slim gebruik van voordeel, stift de bal op Chiel en hij kan eenvoudig afronden.

Onze scheidsrechter, Dhr. Bos floot vaak warrig, maar met zoveel spelers bij elkaar snap ik dat de scheidsrechter “de bomen door het Bos niet meer kon zien”. Maar als er een ploeg fysiek was ging dat om EGVV.  De overtredingen stapelden zich op en gingen steeds harder. Jochem wordt hard op zijn enkel getrapt en even later vindt er een schandalige overtreding plaatst en krijgt EGVV een directe rode kaart.

Daarna is er een spannende fase waar van alles kan gebeuren. Maar in de 78e minuut volgt de beslissing. Jochem haalt de achterlijn, geeft een voorzet en deze wordt door een speler van EGVV tot eigen goal gepromoveerd, 2-4 en de beslissing is gevallen. In de 85e minuut mag Leroy invallen als gelegenheidsspits en hij maakt de 2-5 na een goede lage bal van Job.

Na de wedstrijd komt debutant Tristan Rövekamp voor de camera: “Ik ben zo blij en trots op mijn debuut als UD'er. Vroeger keek ik enorm op tegen spelers als Job Visser, Daan Zijlstra, Kyan Hartzkeerl en Robby Hoppen en vandaag sta ik met deze legendes op het veld. Ik heb 2 zuivere doelpunten voorkomen, 90 minuten gespeeld én we hebben gewonnen. Een mooier debuut kon ik me niet voorstellen, ik ga mijn wedstrijdshirtje inlijsten”

Opstelling UD: Max Gütlich - Kyan Hartzkeerl (‘58 Sean Westplat), Joran Vis, Tristan Rövekamp, Robby Hoppen (‘’74 Stijn Jansen) – Jochem Overmaat, Daan Zijlstra, Jari Veldwijk (’46 Luuk Jansen) – Job Visser, Milo Birahij, Chiel Zijlstra (’85 Leroy Kramer)