De Mossendam 4
7471SJ
GOOR
tel. 0547-271414

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na de onnodige nederlaag tegen EGVV mochten we het vandaag opnemen tegen één van de betere tegenstanders uit de competitie, GFC Goor. Vergeleken met de eerste wedstrijd was er één wijziging in de basisopstelling, Léon speelt als centrale verdediger.

De wedstrijd is nog géén 2 minuten oud als we knullig balverlies op het middenveld lijden. Achterin staan we niet goed en de spits van GFC Goor kan vrij inschieten, 1-0. Kort daarna krijgt de thuisploeg een corner die maar net voorlangs wordt gekopt. Daarna komen wij beter in de wedstrijd. Sybren onderschept de bal, geeft deze aan Jochem mee en Job schiet, echter is er één van de verdedigers die het schot blokt. Kort daarna schiet Sybren op goal, komt de bal via de verdediger terug en daarna weet Mika wel raad met deze kans, 1-1 en dat is op dat moment verdiend.

Nog geen 2 minuten later staan we alweer achter na een gigantische fout in de opbouw, de bal wordt zo in de voeten van de spits gespeeld en deze hoeft de bal alleen nog maar tussen de palen te schieten, 2-1. Ondanks deze 2e teleurstelling blijven we in fases de betere en krijgen we een grote kans als Job vrij mag uithalen, maar dit blok wordt gestopt door één van de verdedigers.

In de 25e minuut ontsnappen we als GFC Goor de bal, na een goede aanval, op de paal schiet en even later heeft Jos een indrukwekkende kopbal die door de keeper gestopt wordt. Kort daarna moet onze aanvoerder zich laten vervangen na een ongelukkige botsing. We gaan richting het einde van de 1e helft als beide teams een vrije bal krijgen. Job schiet de bal richting de bovenhoek, maar de keeper van GFC Goor redt goed. Daarna krijgt de thuisploeg een vrije bal en deze wordt geweldig binnengeschoten via de binnenkant van de paal, 3-1.

In de rust wordt er gehamerd dat we beter zijn, maar onszelf niet belonen. Compleet frustrerend is het dan ook dat we nog geen twee minuten bezig zijn en een knullige eigen goal maken, 4-1 en de wedstrijd is beslist. In de 10 minuten daarna zie je de gezichtjes van de spelers naar beneden gaan. Nadat Robby wordt ingebracht zie je langzaam maar zeker weer een stukje wilskracht in de ploeg terug komen. Ondanks dat valt na een uur de 5-1 als GFC Goor een goede onderschepping heeft en bij de 2e paal twee mensen helemaal vrij staan. Daarna gelooft de thuisploeg het wel en krijgen beide teams kleine mogelijkheden. In de 83e minuut valt de 6-1 nog en in de 88e minuut schiet GFC Goor de bal nog op de paal nadat één van onze spelers dom balverlies leed. Maar een grotere nederlaag blijft ons bespaard.

Na de wedstrijd spaart De Trainerd zijn spelers niet: “Het is ongelofelijk dat we de eerste helft bij vlagen beter zijn en na 90 minuten moeten concluderen dat we blij moeten zijn dat GFC Goor de dubbele cijfers niet haalt. Dit heeft niets met kwaliteit, maar alles met instelling en mentaliteit te maken. En juist daarom ben ik bijzonder boos. We maken allemaal fouten, daar hoor je mij niet over. Maar dat bijna iedereen zijn kopje laat zakken en zich niet meer aan de afspraken houd wil en kan ik niet accepteren. We moeten op zoek gaan naar winnaars in het team, zoals Robby vandaag met zijn invalbeurt heeft laten zien.”