Datum

17 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na de zeer ruime overwinning van vorige week nu de eerste thuiswedstrijd van 2019 tegen Marienheem.

Koninklijke UD startte met dezelfde 11 spelers als vorige week, en met een voltallige selectie. De eerste helft werd gekenmerkt door een Koninklijke UD dat steeds weer met zorgvuldigheid de aanval probeerde te zoeken. Met goed veldspel, juiste positionele bezettingen, en bij balverlies snel weer het terug veroveren van de bal bleef Koninklijke UD de baas op het veld. Dit werd pas in de 44e minuut beloond door een doelpunt van Dylan Haring. Hiervoor had UD al wat kansen gemist en een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De meningen waren hier trouwens over verdeeld….

Daar UD dacht met 1-0 te rusten, kreeg Marienheem nog een omstreden strafschop. Gezegd moet wel worden dat je als UD vlak voor rust niet in zon situatie terecht moet komen. De penalty werd heel knap gestopt door Max, maar in de (late) rebound toch nog 1-1. Al met al een aardige 1e helft waar UD verzuimde de stand een hoger aanzien te geven.

De 2e helft begon met wat cornerballen van Marienheem. Hierdoor waren de eerste 10 minuten wat rommelig en was het spelbeeld van de 1 e helft wat verdwenen. Dit kwam meer en meer terug, zonder het niveau van de eerste helft te halen. Wel kwam UD op een 2-1 voorsprong door Job Visser. Hij bekroonde zijn zeer sterke optreden met een doelpunt. Hij staat ook aan de basis van de 3-1; hij gaf een voorzet op maatje Sean, die ook zijn doelpuntje meepikte. Na een onoplettendheid bij UD werd het 10 minuten voor tijd toch nog spannend toen Marienheem
de aansluittreffer maakte, 2-3.

Knap was dat UD niet in paniek raakte, op zoek ging naar de aanval. Deze inzet werd beloond door een mooie aanval die eindigde bij David Bos. Hij maakt de 4-2. Al met een al een dikverdiende overwinning van ons 1e ! De 2e periode zijn ze goed begonnen met 6
punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van 11-2. Ook in de grote middenmoot is een driepunter altijd welkom om naar boven te kunnen kijken.

Volgende week nog een wedstrijd uit de 1e periode, wederom thuis. Een inhaalduel tegen Terwolde. Allen van harte welkom!