Reeverweg 36 A
7217TE
HARFSEN
tel. 0573-431350

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na 2 weekenden zonder wedstrijd mochten we het opnemen tegen Harfsen. Één van de teams uit het linker rijtje waar we het tot nu toe erg lastig mee hebben. Ondanks dat we tegen een team uit het linker rijtje spelen, heeft De Trainerd voor een 1-4-3-3 opstelling gekozen.

We komen goed uit de startblokken en kunnen Harfsen in de eerste 10 minuten meermaals onder druk zetten. Een van die momenten levert een gevaarlijke corner voor ons op, zonder resultaat. Zij komen er via een counter één keer door en Daan moet snel een overtreding maken, die hem terecht geel oplevert. We zijn over het kwartier heen als Harfsen steeds meer controle over de wedstrijd krijgt. De eerste grote kans komt na 19 minuten over links met een lage voorzet die maar net naast gaat en even later is een schot van 20 meter die rakelings langs de 2e paal gaat.

Daarna krijgen wij weer een kansje als de bal tussen verdediger en keeper komt en Milo de bal raakt. Via de keeper krijgen we een nieuwe corner met een grote kans voor Jochem. Hij raakt de bal vanaf 8 meter niet helemaal goed en hierdoor gaat de bal over.

We zijn nog voor het half uur als zij een goede aanval weer naast schieten en wij scoren na een heerlijke aanval, maar de vlagger heeft buitenspel geconstateerd. Vooral de linksbuiten van Harfsen laat zijn kwaliteiten zien en heeft weer een goede voorzet in huis. Daarna komt er een voorzet die door een eigen speler van Harfsen wordt geblokt, anders was de voorspong er voor hen geweest. Net voor rust komt de laatste kans voor Harfsen via een vrije bal, de bal komt overal en nergens, maar ook deze bal gaat naast.

Vanaf de 19e minuut is het een geweldige wedstrijd om naar te kijken. 2 teams die willen voetballen en er vol voor gaan. Het is een klein wonder dat het 0-0 bij rust is. Robby is kapot gespeeld door de nummer 11 van Harfsen en hij wordt vervangen door Stijn.

In de 2e helft heeft Sybren een schotkans die door de keeper gepakt wordt en daarna komt er een inschattingsfoutje van Joran die zonder gevolgen blijft. Daarna komt er een wat rustigere periode aan en net na het uur krijgt Harfsen pas weer een grote kans als de bal weer eens naast geschoten wordt.

De bal lijkt er maar niet in te willen bij onze tegenstander en in minuut 72 zijn ze de wanhoop nabij als de bal via een corner van de lijn wordt gehaald en even later de bal via de paal er weer niet in gaat. Alles en iedereen voelt daarna dat we kunnen stunten en in minuut 85 krijgen we een enorme kans / counter. Helaas raakt Kyan de bal verkeerd want anders had het zomaar 0-1 kunnen staan.

We zijn in minuut 93 aanbeland als wij een inworp krijgen, balverlies lijden en onze back aan aanvallen denkt. De speler van Harfsen ziet de ruimte aan hun linkerkant, de linksbuiten komt met een voorzet en die valt er in. 1-0 voor Harfsen en een enorme domper voor ons. Daarna valt de 2-0 uit een vrije trap, maar het leed was al geschied. Een enorme domper voor ons team.

Na de wedstrijd komt Tristan Rövekamp aan het woord: Mannen, helaas vandaag geen punten... we hebben wel laten zien dat we niet makkelijk te kraken zijn. Genoeg dingen waar we allemaal aan kunnen werken, maar we hebben ook genoeg positieve dingen laten zien. Op naar volgende week zaterdag”

Ook De Trainerd komt voor de camera: “Ik ben ziek van deze nederlaag. Tuurlijk was Harfsen beter en verdienen ze op basis van het voetbal vandaag 3 punten maar de 0-0 was ook een terecht punt geweest op basis van passie en strijd. En we kunnen in minuut 85 ook zomaar op voorsprong komen. Maar ik baal dat we weer tactisch onbenullig zijn in minuut 93. In plaats van de bal weg te schieten en weer goed te staan willen we voetballen en gaat de back mee hoog op. Dat is tactisch zo onbenullig en dat is niet de eerste keer dat dit gebeurd. En dat is niet alleen de schuld van deze 3 spelers, maar de rest van het team moet deze jongens ook coachen. Ik blijf hier op hameren en daar zullen we de volgende winst uit kunnen behalen”.