Dorperdijk 1
7451MK
HOLTEN
tel. 0548-361319

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na vorige week tegen de nummer 1 te hebben gespeeld, moesten we het deze week opnemen tegen de nummer 2. Op voorhand een zware pot en dat bleek tijdens de wedstrijd ook zo te zijn.

Vanaf het begin was de thuisploeg de betere en al in de 1e minuut kregen ze een enorme kans. Een schot werd door Max weg gebokst en deze kwam precies voor het hoofd van een speler van Blauw Wit die over kopte voor vrije het goal. Even later houdt Kyan de bal net voor de doellijn tegen, anders was de goal alsnog vroeg gevallen. De thuisploeg krijgt daarna veel mogelijkheden zonder dat er grote kansen tussen zitten.

In de 21e minuut krijgt de thuisploeg een kans uit een voorzet en deze komt via Luuk Z. voor de voeten van een speler van Blauw Wit die goed uithaalde, 1-0. Wij komen nauwelijks in het stuk voor en krijgen in de 33e minuut ons eerste momentje via een corner, die verder niets oplevert. Blauw Wit heeft voor rust nog 2 afstandsschoten, Max redt de eerste en de 2e gaat over. Net voor rust kunnen we counteren, maar komt de steekbal van Joep net niet bij Milo aan. We gaan rusten met 1-0.

In de 2e helft bleef hetzelfde spelbeeld. Blauw Wit heeft het middenveld onder controle, maar weet geen uitgespeelde kansen te creëren. In de 58e minuut lukt ze dit wel. Een goede aanval van hen wordt op de lijn gered door Daan en de rebound spat uiteen op de lat.

Net na het uur maken wij een domme overtreding in onze 16 meter en de thuisploeg krijgt een terechte penalty, 2-0, 7 minuten later valt de beslissing als wij de bal kinderlijk eenvoudig in de as kwijtraken en er van 20 meter uitgehaald kan worden, 3-0.

Kort daarna horen wij een penalty te krijgen, maar op dit moment keek de scheidsrechter, die verder erg goed floot, de verkeerde kant op. In de 80e minuut krijgt de thuisploeg een vrije bal die heerlijk over het muurtje wordt getrapt, 4-0. Kort daarna mag Timo Brinks zijn debuut maken en even later maken wij nog de eretreffer. Stijn heeft een heerlijke lange bal op Tristan, hij omspeelt een speler en geeft de bal mee op Chiel die met zijn linkerbeen raak schiet.

Na afloop is De Trainerd voor de camera: “Het niveauverschil tussen de 2 teams is enorm groot en als je dan op een kunstgrasmat speelt weet je dat je het erg moeilijk gaat krijgen. Ondanks de vele momenten krijgen wij de goals tegen via een rebound, een penalty, een cadeau en een vrije bal, en dat vind ik toch jammer. Maar de overwinning van Blauw Wit is meer dan terecht, ik wens ze heel veel succes in de nacompetitie.

Verder wil ik Helios feliciteren met het kampioenschap. Ze hebben de beste spelers, maar dan moet je er nog een team van maken en dat is Harry Decheiver met zijn staf gelukt. Ik wens ze voor komend seizoen heel veel succes in de 3e klasse.”