Corrie Tendeloostraat 4
7421LN
DEVENTER
tel. 0570-655030

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Afgelopen week is er veel gesproken over de tegenstander van dit weekend, Helios 1. Volgens vele in de selectie individueel het beste team van de competitie. De spelers hadden er veel zin in en wilden met passie en strijd het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken.

Echter is de warming-up gezapig en nemen we die sleur mee naar de wedstrijd. We beginnen totaal niet scherp aan de wedstrijd en voor dat we echt begonnen zijn ligt de bal al in het net. Een schot wordt tot 3x geblokt en daarna kan een speler de bal vrij inschieten. In de 6e minuut volgt een voorzet over rechts en de spits kan vrij inkoppen, 2-0. In de 10 minuten daarna nog twee grote kansen voor Helios. De eerste na een counter waarbij Helios met 3 man tegenover 2 van ons staat, die bal gaat naast. Daarna volgt er andermaal een aanval over rechts die overgaat.

Uit het niets krijgen wij na een kwartier een gigantische kans. Een verkeerde opbouw van Helios levert ons 2 schietkansen op, die de keeper goed red. Vooral de laatste waarbij de keeper al op de grond lag had gescoord moeten worden. Daarna gaat Helios weer verder met aanvallen. Een nieuwe voorzet over rechts komt aan bij de spits die naast schiet, maar de volgende aanval over rechts is wel raak. Een nieuwe voorzet over rechts komt aan bij de linksbuiten die totaal niet gehinderd wordt en dus vrij kan inkoppen, 3-0 na 21 minuten.

Daarna gaat de storm een beetje liggen en krijgen wij na een half uur een gigantische kans als één van de spelers van Helios de bal verkeerd raakt. Jochem krijgt een grote kans, maar dit schot gaat naast. In de 38e minuut krijgen wij een corner, Helios countert en deze beland via een heerlijk uitgespeelde aanval in de kruising, 4-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft krijgt Helios nog twee grote kansen die Max goed redt.

We zijn de 1e helft compleet afgetroefd, ondanks 2 kansen die gescoord hadden moeten worden, komen we totaal niet in het verhaal voor. In de rust wordt er gesproken over de teleurstelling, maar ook over het beeld van de 2e helft. Afgesproken wordt om nog een kwartier de pot dicht te houden en daarna willen we, als Helios gaat wisselen, proberen om aan het voetballen te komen. Dit wordt gedaan met 2 nieuwe wissels, Léon en Mika vallen in.

Aan het begin van de tweede helft krijgt de thuisploeg een grote kans als een aanval over rechts niet goed geraakt wordt door de aanvaller. Daarna volgt een periode van balbezit voor Helios zonder dat ze grote kansen krijgen.

Na een uur komt de 5-0 als een lage voorzet helemaal vrij bij de 2e paal wordt ingeschoten. Helios wisselt 2 keer en kort daarna komen wij met de 5-1 als Sybren de bal met buitenkant voet mee geeft aan Chiel die de keeper te ver voor zijn goal ziet staan. Vanaf dat moment proberen we aan voetballen toe te komen en dit lukt ook bij vlagen. Toch weten we vanuit hier geen kansen meer te krijgen. Uiteindelijk valt de 6-1 nog als de spits van Helios slimmer is dan onze verdediger, zijn lichaam goed gebruikt en de bal in de verre hoek schiet.

Na de wedstrijd is De Trainerd duidelijk voor de camera: “Dit is na Blauw Wit de tweede tegenstander uit onze competitie die van een compleet ander kaliber is dan wij. Dan moet je het geluk hebben dat de eerste 2/3 kansen er niet in gaan, maar deze gingen er allemaal in. In de eerste helft krijgen we 2 kansen na fouten van hen en deze weten we niet te benutten. Toch baal ik hoe makkelijk Helios tot aanvallen komt, ze hebben wel 10 kansen gehad en dan moet je je gelukkig prijzen dat het ‘maar’ 4-0 bij rust is. Over de tweede helft ben ik tevreden. Daar zie ik weer enkele aanknooppunten waar we mee aan de slag kunnen. Deze 6-1 is een terechte uitslag en weerspiegeling van de wedstrijd.”