Wedstrijdverslag SDOL 1 – Koninklijke UD 1 2-2

10 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Koninklijke UD blijft in 2019 nog ongeslagen

Op bezoek bij de koploper moest UD aantreden met een op 3 plekken gewijzigde opstelling ten opzichte van de vorige 3 gewonnen wedstrijden. Twee feiten die het op voorhand een zeer moeilijke opgave maakte, in Luttenberg. Echter, aan de speelwijze veranderd niks. En de spelers / formatie deden het fantastisch. Dit liet UD in de 1e helft ook zien. Zeer gedisciplineerd en georganiseerd werd SDOL bestreden. UD gaf nagenoeg geen kans weg in de 1e helft en kreeg zelf een paar kleine. Wel was er één grote kans, die werd dan ook meteen benut; een fantastische ingreep op eigen helft van Luuk Zijlstra werd gevolgd door een prima pass op Job Visser. Deze bracht Sean Westplat in stelling en die maakte de 0-1.

Tot aan de rust was het zo, dat UD de betere ploeg was en dus ook verdiend met 0-1 ging rusten. De 2e helft begon met een grote kans voor SDOL. Deze werd gemist en in de tegenaanval ligt de bal er bij de SDOL keeper wel in. Uiteindelijk was het Luuk Jansen die met een goed gedrukt schot de 0-2 aantekende. Een zeer goed begin van de 2 e helft.

Naarmate de wedstrijd vorderde was het uiteraard SDOL die aandrong. De krachten bij UD vloeiden wat weg, maar er werd nog met man en macht verdedigd. Tot 10 minuten voor tijd, toen was het SDOL die de 1-2 maakte. Het was nu vrouwen en kinderen eerst. Lat, paal en keeper stonden in de weg voor SDOL. Zuur was overigens dat keeper Max Gutlich met, naar later bleek, een gebroken enkel van het veld moest. Reserve keeper Marijn nam de honneurs waar. Ook hij pakte een aantal ballen, maar tegen een vrije trap die van richting werd veranderd kon bij niet op. Het was inmiddels de 90 e minuut dat deze erin ging, 2-2. Niet veel later floot de scheidsrechter af. Een mooi “gevecht” eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hierdoor blijft UD ongeslagen en meedoen om de plekken 3 en 4.