David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-658600

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na de afstraffing tegen RDC (8-0) volgt een thuiswedstrijd tegen HSC’21. Een voetbalbolwerk in Overijssel dat, sinds dit jaar, ook een 1e elftal op de zaterdag heeft. Het eerste elftal op zondag speelt op derde divisie niveau.

De aanvangsfase is rommelig en de eerste kansen komen vooral vanuit de omschakeling. Max reageert goed bij een bal die richting de verre hoek ging en even later tikt hij een vrije bal uit de kruising. In de 18e minuut verliezen wij 2 keer een duel waarbij we net een teenlengte te kort komen, zij komen 1 op 1 en de spits schiet koelbloedig raak, 0-1. Daarna mist een steekbal van ons de scherpte, anders komen wij ook 1 op 1 met hun keeper. Net voor het half uur valt Quinn geblesseerd uit en daarvoor komt Peter Sven in het veld.

De eerste helft is HSC slordig aan de bal. Echter, wij missen in de laatste fase steeds net dat beetje geluk. We gaan richting het einde van de 1e helft waar onze linksback na een domme actie een vrije bal weggeeft, deze gaat wonderbaarlijk genoeg over. Meteen daarna krijgen wij een grote kans waarbij Sybren op de handen van de keeper schiet.

In de tweede helft beginnen we erg goed. Via een goede actie kan Mika uithalen, maar de keeper redt goed. In de 49e minuut krijgen wij een corner, lijden we heel dom balverlies en komen zij 1 op 1 met Max.

Vanaf dat moment zijn wij de weg kwijt. Max redt ons tot 3 × toe fenomenaal, maar ook hij kan niet voorkomen dat de 0-2 valt in de 65e minuut. Een schot gaat via de verre hoek in het zijnet. Daarna blijft het spelbeeld hetzelfde. In de 78 minuut krijgen wij een enorme kans na een goede voorzet van Job, deze beland op het hoofd van Jochem en die kopt van 5 meter recht in de handen van de keeper. Meteen daarna valt de beslissing als een rommelig moment uiteindelijk leidt tot de 0-3 en de wedstrijd is beslist.

Een volgende teleurstelling is een feit en deze is te zien wanneer een verkeerde inspeelpass lijd tot een opstootje. Weer na een wedstrijd met lege handen, maar voor het eerst in 4 weken hebben we het gevoel gehad dat er wat te halen viel. Die houvast moet mee na de volgende weken. Zorgen zullen er ook zijn omdat er vandaag 4 spelers zijn uitgevallen door blessures.

Na afloop is De Trainerd duidelijk voor de camera: “Wederom een wedstrijd met lege handen. Aan passie en strijd lag het vandaag niet en Max houdt ons lang op de been. Maar ik maak me zorgen dat we zoveel onbenut laten en dat er 4 spelers het einde niet halen. We moeten weer onze rug rechten en werken aan bovenstaande punten. Dat gaan we vanaf komende dinsdag weer doen, dan moet een resultaat een haalbare kaart zijn, iets waar we echt aan toe zijn, het kwartje moet een keer onze kant op vallen”