David Wijnveldtweg 4
7425AC
DEVENTER
tel. 0570-658600

Wat een weekend.. Wat een weekend.. Na 4 verloren wedstrijden op rij, waar we ook niet konden scoren, moesten we het opnemen tegen Almen. De heenwedstrijd in Almen bleek onze ommekeer te zijn, daar wonnen we onze eerste wedstrijd van het seizoen door in de slotfase de 1-2 te maken. Kunnen we in de thuiswedstrijd ook een goed resultaat halen?

De wedstrijd gaat gelijk op in de eerste 15 minuten en daarna is het Almen dat een aantal speldenprikjes uitdeelt. Bij een corner voor staat iemand bij de 2e paal helemaal vrij, maar de speler kopt naast en even later is een vrije bal voor hen erg gevaarlijk. Daarna krijgen wij een mogelijkheid, Sybren heeft de bal op een meter of 20 en krult de bal met veel gevoel richting kruising, 1-0! Almen is het even helemaal kwijt en 4 minuten later komen we tot een goede aanval, legt Sybren de bal breed op Robby, die komt door en wint de 1 tegen 1 situatie met de keeper en het staat zomaar 2-0!

Wij houden daarna het initiatief zonder dat er grote kansen komen. In minuut 39 krijgen de bezoekers een makkelijk gegeven vrije bal, deze komt via via terecht bij een speler van Almen, die de bal met gevoel in de kruising legt. Even later geeft de scheidsrechter, die in de eerste helft bijzonder matig floot, de bal op 18 meter neer en de bal wordt heerlijk in de bovenhoek gekruid, 2-2. Alles waar we voor gewerkt hebben in de eerste helft is in 5 minuten weggegeven.

In de 2e helft pakken wij het initiatief weer op. Een corner gaat richting 2e paal waar Luuk, helemaal vrij, de bal naast kopt. We blijven de betere, maar omdat we moeilijk tot kansen komen worden Job en Kyan gewisseld en komen Chiel en Milo erin. Vanaf dat moment zijn we ook weer gevaarlijk en komen in de 63e minuut op 3-2. Een corner wordt doorgekopt door Milo, de keeper bokst de bal weg en Robby kopt de bal snoeihard in de touwen. 3 minuten later is de volgende kans, we winnen een duel op het middenveld waar Sybren de bal mee geeft aan Robby, hij legt de bal breed op Jochem en hij scoort uit de draai in de korte hoek, 4-2.

Vanaf dat moment gaat het spel even op en neer. Echter gaat de storm na een tijdje liggen en komen we niet meer in gevaar. Diep in de blessuretijd vindt er een opstootje plaats, waarbij de scheids aan onze speler een rode kaart geeft en aan de speler van Almen geel. Volgens ooggetuigen hadden beide spelers dezelfde straf verdiend, maar de eigenzinnige scheidsrechter besloot anders.

Na de wedstrijd komt De Trainerd voor de camera: “We waren vandaag de betere in een heerlijke wedstrijd. Toch is het frustrerend dat we een 2-0 voorsprong voor rust weggeven. Des te knapper is het dat we de 2de helft weer zijn gaan voetballen en uiteindelijk een terechte overwinning binnen halen. 4 goede doelpunten, 3 belangrijke punten en we maken het niet meer onnodig spannend.

Wel heb ik me vandaag bijzonder geërgerd aan de scheids, een beetje scheidsrechter kan een wedstrijd aanvoelen, maar dat lukte deze man niet meer. Na de wedstrijd bespraken we 5 situaties en deze man is 100% overtuigd alles perfect te hebben gezien, dat zegt voldoende over deze man die ik nauwelijks scheidsrechter kan noemen. Het wordt tijd dat je het fluitje gaat overdragen aan de jongere generatie scheids..”