Datum

24 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen Terwolde op het programma. Ook Terwolde staat in de grote middenmoot. De winnaar van vandaag kon wel eens stiekem naar boven gaan kunnen kijken. In ieder geval stevig in het linkerrijtje. Beide wonnen hun vorige duels. Terwolde tegen Wissel (3-1) en UD won knap met 4-2 van Marienheem.

Voor de 3e keer op rij liet UD zien graag te willen voetballen: opbouw van achteruit om zodoende via de zijkanten of steekbal tot kansen te komen. Al in die beginfase lukte dit, maar 2 hele grote kansen waren niet aan UD besteed. Ook Terwolde werd af en toe dreigend, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Wat dat betreft had UD de wedstrijd keurig onder controle. Zeker nadat David Bos UD op een 1-0 voorsprong zette.

Niet heel veel later, kwam UD net overal een stapje te laat en Terwolde verzilverde hun eerste kans, een mooie aanval dat moet gezegd. Maar UD had ik wat resoluter in kunnen grijpen. Uiteindelijk werd de rust met een 1-1 stand bereikt. Daar waar UD wellicht meer had willen (en kunnen) hebben.

Na de rust bij  UD vooralsnog geen wissels en dezelfde 11 moesten het doen. Terwolde werd iets dreigender, ook in de fase waar UD moeite had de bal lang in bezit te houden, wat in grote delen van de eerste helft wel lukte. Op zicht voetbalden Terwolde niet heel veel kansen bijeen, maar waren er wel wat mogelijkheden. Echter UD bleef ook gevaarlijk voorin, zodat de wedstrijd boeiend bleef.

Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft was het jongeling Gijs van der Molen, die zijn goede optreden bekroonde met een schitterende goal! Een goed geplaatst schot belandde buiten bereik van de keeper in de goal, 2-1. Hierna ging UD nog eens wisselen en bracht Stijn Jansen in voor diezelfde Van der Molen. Even later kwam ook broer Luuk Jansen in het veld.

Op aangeven van Luuk Jansen was het Job Visser die met een bekeken schot net buiten de zestien de bal langs de keeper schoot, 3-1! Hierna kwam UD niet meer in gevaar en bleek de 3-1 tevens de eindstand. Wederom een mooie overwinning van de mannen van UD.

Voor de wedstrijd werd het Eerst nog een hart onder de riem gestoken door het Team van de Week - de kakelverse JO8-2. Joost en Stan stonden hun mannetje en maakte het eerste officeuze doelpunt van de middag.

Volgende week is UD vrij, de week erop wordt er gespeeld bij koploper SDOL in Luttenberg! Het belooft een interessante wedstrijd, de thuiswedstrijd werd destijds 3-3.