Koninklijke UD- Go Ahead Deventer 8-1 - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Koninklijke UD- Go Ahead Deventer 8-1

Koninklijke UD- Go Ahead Deventer 8-1

Koninklijke UD 1875 1 (zon)

8 - 1

Go Ahead Deventer 1 (zon)

Competitie

5e klasse G

Datum

24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Bij een ruime overwinning zou je zeggen dat het wellicht een fantastische wedstrijd was aan de kant van Koninklijke UD. Maar als dat zo was geweest hadden er dubbele cijfers op het scorebord gestaan. Gek genoeg was het dus niet de beste wedstrijd van het seizoen. Maar alsnog werden er over de gehele wedstrijd legio kansen gecreeerd. Uiteraard zegt dit wat over UD, maar ook wel over de tegenstander.

UD kon beschikken over een bijna voltallige selectie (alleen de geblesseerde keeper Max Gutlich ontbrak) En dat zegt dan meteen ook wel wat over de wedstrijd; Gewoon een beter UD. De wedstrijd begon voortvarend. Zoals we graag wilden een vroege voorsprong en binnen het
kwartier al de 2-0. Gek genoeg luidde dit een zwakke fase in van UD. Go Ahead kreeg zelfs een kans, en de eerste keer dat ze in onze 16 meter gebied kwamen scoorden ze ook meteen, 2-1. Hierna bleef het speel traag, onzorgvuldig aan UD kant, maar desondanks werden er veel kansen gecreeerd en ook gemist. Met een minimale 2-1 voorsprong ging men de rust in.

Het duurde even in de 2e helft, maar uit 1 van de kansen kwam de 3e goal voor UD. Hierna was het gespeeld en met minimale inspanning werd er uitgelopen naar een 8-1 overwinning. Doelpuntenmakers: David Bos (3x), Job Visser (2x), Luuk Zijlstra, Luuk Jansen, Gijs van der Molen. Er waren goede goals bij, maar die van Gijs van der Molen is nog zeker het vermelden waard. Met zijn linkerbeen schoot hij vanaf een grote afstand de bal in de linkerbovenhoek. Een beloning voor zijn goede invalbeurt.

Natuurlijk kan UD blij zijn met de overwinning, 3 punten, en de grote overwinning. Dik verdiend. Ook kan men steeds weer een beetje verder omhoog kijken. Het besef bij een ieder was ook wel dat het de volgende wedstrijden weer een paar tandjes scherper moet. En dat is ook wel weer goed, dat besef…


Volgende week speelt UD uit bij IJsselstreek.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!