Kerstwens Koninklijke UD-bestuur - Deventer Voetbal Vereniging Koninklijke DC & FC Utile Dulci

Kerstwens Koninklijke UD-bestuur

Kerstwens Koninklijke UD-bestuur

23 december 2022 17:15

Bestuur

Beste UD’ers, leden, oud-leden, trainers, leiders en ouders, vrijwilligers, sponsoren,

De aanhef hierboven geeft mooi aan hoe divers de groep is die een binding, “de band die bindt”, heeft met onze Koninklijke UD. Terugkijkend op 2022, zijn we blij en opgelucht dat Corona met alle richt- en regelgeving hopelijk achter ons ligt. In ieder geval met de beperkende maatregelen om te kunnen sporten en samen te kunnen komen in ons mooie Clubhuis. De afgelopen periode heeft laten zien hoe dit samen zijn in het Clubhuis het clubgevoel doet leven! We zijn 2022 voortvarend van start gegaan. Met een uitgebreide selectie, een nieuwe hoofdtrainer, jeugdtrainer(s) en een aangescherpte voetbalfocus, kunnen we stellen dat we goede stappen zetten. Het is nu zaak met elkaar er de schouders onder te zetten en langzaam maar zeker mooie sportieve resultaten te combineren met het aangename.

We zien binnen de club steeds meer betrokkenheid van alle leden bij het reilen en zeilen van de vereniging. Met name de eerste selectie en de zaterdagteams zorgen voor veel sfeer in het Clubhuis en nemen de verantwoordelijkheid voor de organisatie van een gedeelte van de exploitatie op zich. Ook zien we dat de jongere garde verantwoordelijkheid aangaat om bestuur- en commissieverantwoordelijkheid te nemen. Dit vergroot de saamhorigheid en betrokkenheid en is absoluut een heel positief punt. We hebben het afgelopen jaar gezien dat de UD-verjaardag goed bezocht werd door onze leden. De beste opkomst met een vol Clubhuis sinds de afgelopen tien jaar. Datzelfde gold voor de opkomst bij de ALV in december. Al met al tekenen van het feit dat het clubgevoel (weer) leeft en dit moeten we in 2023 verder vasthouden en uitbouwen.

In 2023 zullen we verder inzetten op Sportpark De Vijfhoek. In oktober organiseerden we in samenwerking met het Deventer Sportbedrijf als verenigingen een open dag voor de gehele Vijfhoek. Samen met DHV, SCC en SV Colmschate hebben we laten zien wat de mogelijkheden zijn van alle mogelijke vormen van sport op dit gezamenlijke sportterrein. In 2023 willen we dit als samenwerkende verenigingen verder vorm gaan geven.

In 2022 is een aantal bekende en minder bekende UD’ers ons ontvallen. We zullen hen allemaal missen. Zonder tekort te doen aan iemand, is het wegvallen van onze oud-voorzitter Jaap Zijl daarin een heel onverwachte geweest. Voor zijn inzet en betrokkenheid voor de vereniging is de hoofdtribune bij de laatste thuiswedstrijd van de selectie dit jaar, omgedoopt tot de Jaap Zijl tribune. Een mooi eerbetoon!

Het bestuur wil iedereen enorm bedanken voor zijn inzet voor de club, in welke vorm dan ook, het afgelopen jaar en doet een beroep op dezelfde inzet voor het komende jaar. Alleen dan, met ons allen, kunnen we de vereniging laten groeien en de oudste veldsportvereniging van Nederland een mooie toekomst geven. We wensen eenieder fijne Kerstdagen en een sportief, maar bovenal een heel gezond 2023!

Het bestuur van de Koninklijke UD.

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!