COVUD-145 Online Pubquiz: The Aftermath

COVUD-145 Online Pubquiz: The Aftermath

29 januari 2021 13:00


"It Was A Hell Of A Ride"

Na vier ronden online strijden op het scherpst van de snede was het afgelopen zaterdag tijd voor het uitreiken van de langverwachte Koninklijke pubquiz-prijzen. Conform de protocollen van Hugo en Marc werd hierbij voor het ‘delivery-model’ gekozen. Per automobiel. Coronaproof. Met mondkapjes, de eeuwige 1,5 meter en spatschermen. Uw quizmasters maakten er, uitgedost als ‘real-life UD-mannetjes’, weer een ware Tour de Salland van.

En een prachtige route! Via de Vijfhoek met haar architectonische hoogstandjes, het altijd gemoedelijke Colmschate-Zuid en het landelijke Holten en eindigden we in de katholieke enclave (de) Boskamp. Boskamp is overigens ontstaan als ontginningsgrond van een stuk bos, ook wel een afgepaald bosland genoemd en tevens de geboorteplaats van de bekende handbalster Fabienne Logtenberg. Bent u weer even bij!

Kennis vergaren blijft belangrijk immers. Dat toonde deze COVUD-‘Tweede Golf’ ondubbelzinnig aan. U moest weer van alle markten thuis zijn. Soapsterren, geografie, Feyenoord, Duitse voetbaltermen, maar ook clubkennis. Onze prijswinnaars wisten wat dat betreft van wanten. Met name natuurlijk ‘El Grande’. Onze Martijn Groot nam de hoofdprijs gulzig in ontvangst, daarbij gehuld in een prachtig negligé. Ook Peter ‘ Fitte Fritz’ de Zeeuw, Jerry L. Beer (sinds de komst van Pratto naar Feyenoord ook welk bekend als ‘El Oso’), good old Mart (‘MMV’) en de heren Kuper hadden een fantastisch weekend. Allen toonden zich zeer content met de enige echte Go Ahead Eagles sjaal (helaas ontbrak het ons aan UD-merchandise, een idee misschien voor de toekomst?). De pret werd vervolmaakt met een ‘lockdown en avondklok’ pakket van onze sponsor Euro Patisserie. Vooralsnog is ook dit goed gevallen; er zijn bij ons nog geen klachten binnengekomen over overdadig maagzuur of constipatieverschijnselen. Overigens, de top-3 werd daarnaast nog voorzien van een cadeaubon van onze huisleverancier B. op de Flora.

Dan was er nog een laatste, mysterieuze prijswinnaar, luisterend naar de naam Bettega. Een prachtige, sierlijke Italiaanse voetballer uit lang vervlogen tijden, spelend voor Juventus. Deze deelnemer was ons onbekend en, net als gebeurd in programma’s Adres Onbekend en Spoorloos, plaatsen wij een oproep. In ons geval leek De Stift hiervoor een uitermate geschikt vehikel. Afgelopen zaterdag, helaas net te laat voor de rit van de UD-mannetjes, werd een van de quizmasters telefonisch benaderd door een man met een onmiskenbaar Italiaans maffia-accent. Hij maakte zich bekend als de door ons gezochte Bettega. Na wat doorvragen, strikvragen en het vuur na aan de schenen leggen bleek dat al die tijd ons aller Hans van Duren schuil ging achter het alter ego Bettega. Hans, ook jij kunt binnenkort nog een prijs verwachten.

We sluiten af met een woord van bijval. Aan u, als deelnemer. Hopelijk tot snel en dank voor de beleving en inzet. Onze grote dank gaat verder uit naar de penningmeester van UD voor het mogelijk maken van de prijzen. Tevens bedanken wij multinational Euro Patisserie voor de diverse versnaperingen. Tot slot noemen wij nog eenmaal Team Digitaal en ‘Tinus’. Voor het foutloze administratieve werk en het pluggen van al onze brakke teksten op het web en in de diverse mediakanalen.

Bijgevoegd vindt u nog enkele prachtige platen van trotste prijswinnaars. Op naar de derde Golf?

konud-covud145-2de-golf-aftermath-1.jpg

konud-covud145-2de-golf-aftermath-2.jpg

konud-covud145-2de-golf-aftermath-3.jpg

konud-covud145-2de-golf-aftermath-4.jpg

konud-covud145-2de-golf-aftermath-5.jpg

konud-covud145-2de-golf-aftermath-6.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!