Een geeltje voor een paneeltje

Een geeltje voor een paneeltje

15 januari 2021 16:45

Team Sponsoring

Ooit was een geeltje geld in het guldentijdperk. Het geeltje was een bankbiljet ter
waarde van 25 gulden, wat ongeveer gelijk staat aan 11 euro. Het geld dankt zijn naam aan het feit dat een geeltje in de tijdsperiode van 1861 tot 1909 een gele kleur had. Na 1909 bleef het geeltje in omloop, maar met een nieuwe rode kleur.

Echter bleven mensen het geld stug een geeltje noemen, ook jaren nadat de nieuwe kleur ingevoerd was en er later zelfs een ander geelkleurig guldenbiljet in omloop kwam (50 gulden briefje). Als je aan iemand vraagt wat een geeltje is, zullen ze de vraag nog steeds volmondig met ‘een biljet van 25 gulden’ beantwoorden.

Maar….. het geeltje krijgt een nieuwe definitie. Voor een geeltje per seizoen in het EURO tijdperk kan je de “foster-parent” worden van een van de zonnepanelen op het dak van de tribune. Oftewel een geeltje (25 euro) voor een paneeltje!

En wie wil dit nu niet? Je draagt op deze manier bij aan een energiebewust en een ‘groen’-UD. Je krijgt ieder seizoen een overzicht jouw energiebijdrage aan de club. Geïnteresseerd? Meld je snel aan op emailadres sponsor@konud.nl met je naam en emailadres en dan zorgen wij ervoor dat je snel een zonnepaneel toegewezen krijgt! Bedankt voor je bijdrage!

zonnepanelen_dak_ud.png

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!