Zonnepanelen

Zonnepanelen

10 december 2020 17:00

Bestuur

In maart 2018 zijn we gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden van het plaatsen zonnepanelen op de tribune. Dit project is (na goedkeuring van de ALV, dec. ’19) gefinished met het plaatsen van 134 panelen in september jl. De financiering is georganiseerd via BNG met garantie van de Stichting Waarborgfonds Sport. Dit is mede mogelijk gemaakt met een investeringssubsidie Schone Energie van 31%.

zonnepanelen_dak_ud.pngIn maart 2018 zijn we gestart met het onderzoeken van de mogelijkheden van het plaatsen zonnepanelen op de tribune. Dit project is (na goedkeuring van de ALV, dec. ’19) gefinished met het plaatsen van 134 panelen in september jl. De financiering is georganiseerd via BNG met garantie van de Stichting Waarborgfonds Sport. Dit is mede mogelijk gemaakt met een investeringssubsidie Schone Energie van 31%.

De 134 panelen hebben een geïnstalleerd vermogen van 44900 Wp. De berekende opbrengst bedraagt 36.000 kWh wat onze club een jaarlijkse besparing op de energiekosten van € 4.000 oplevert.

In de bijlage zie je wat het dashboard laat zien over de maand november, een maand met veel regen, weinig zon en al helemaal weinig voetbal (maar dat maakt voor de zonnepanelen niet uit).

In januari lanceren we een soort van “adoptie-plan” voor de panelen. Je kunt als UD-er de trotste “bezitter” worden van een van de panelen. Onder de noemer “een geeltje voor een paneeltje” ben je voor 25 euro een foster-panel en draag je bij aan een groener UD.

De drone foto is gemaakt door Martin Douma.

Schermafbeelding_2020-12-10_om_13.17.11.png

 

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!