Overlijden Wim van Oorschot

Overlijden Wim van Oorschot

10 december 2020 19:45

Bestuur

Vol ongeloof hebben we het bericht ontvangen dat is overleden Koninklijke UD-clubman
Wim van Oorschot (1957-2020).

Wim als voetballer, als verbinder in het team en tientallen jaren de motor achter het veteranen-team UD 7 (later Veteranen II). Hij was de grote organisator achter vele mooie reizen die gemaakt zijn naar onder andere Valencia, Athene en Glasgow, waar hij steevast een fantastisch, weekend-vullend programma realiseerde.

Doel was dan vaak een ‘risicowedstrijd’ ergens in Europa, bijvoorbeeld Celtic-Glasgow of een derby der rivalen in Athene. Wim verzorgde alles, soms met voorwedstrijden tegen andere veteranen-teams. Ons roemruchte UD-veteranenelftal, UD-7 (ook wel vijfde colonne)  werd bijeengehouden door Wim. Oud UD-ers, als Oude Wesselink, Koopman, Korbach en Ten Cate, die ook vroeger een profcarrière hebben gehad, integreerde Wim met moeiteloos gemak tussen UD-coryfeeën als Rouwenhorst, Pothoven, Buitenhuis en Appelhof. Hij zorgde als geen ander dat er nieuwe leden bij kwamen die pasten binnen de UD-cultuur in het algemeen en de sfeer van het zevende in het bijzonder.

Wim was ook super-creatief. Mede dankzij Wim waren de UD-lustra prachtige weekenden, waarbij hij regelmatig tijdens het Gala op het podium stond. Het heengaan van Wim is een groot verlies voor iedereen en zeker voor de club.

Namens de UD willen we Wim enorm bedanken. We wensen Marijke, Scott en Leon veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen. Zij mogen daarbij ook rekenen op de steun van de hele UD-familie.

Op de band die bindt. Voor altijd in ons hart.

Bestuur en leden van de Koninklijke UD 1875 
 
foto_wim_van_oorschot.png
Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!