Stand van zaken

Stand van zaken

7 mei 2020 13:00

Bestuur

Vorige week donderdag hebben we als UD met nagenoeg alle verenigingen, KNVB, NOC-NSF, de gemeente en het Deventer sportbedrijf online bij elkaar gezeten, juist omdat alle verenigingen tot dat moment nog niks konden organiseren. Alle natuurgrasverenigingen hebben een extra probleem omdat die NIET mogen trainen (reden is dat de gemeente vroegtijdig is gestart met groot onderhoud). Uitwijken naar andere locaties/grasvelden buiten de locatie UD is niet te organiseren en we willen niet het risico lopen op een niet goed geoutilleerd terrein/complex activiteiten te ontplooien. Last-but-not-least hebben we WEL de mogelijkheid onderzocht om bijvoorbeeld met een afzonderlijk team in het Kolkbos bijeen te komen en 'te trainen'. Dit is alleen mogelijk na een melding bij de gemeente en na goedkeuring. De gemeente en ook de KNVB raden dit echter ernstig af!. De andere 'natuurgras-verenigingen hebben OP DE KONINKLIJKE UD NA dan ook besloten voor de makkelijke weg te kiezen en het einde van het seizoen af te kondigen.

Het was en is voor ons dus een hele puzzel om überhaupt gelegenheid te vinden onze jongens en meiden weer te laten voetballen. Met alle onzekerheden die ons de nodige (ook financiële) zorgen bezorgen is het ook niet zo dat we 7 weken de tijd hebben gehad om plannen te maken. Zoals hierboven vermeld, pas vorige week donderdag zijn we door de instanties geïnformeerd over wat we wel en niet kunnen doen/organiseren. Duidelijk werd toen ook dat alle verenigingen afgelopen weekend hebben benut om schema's te maken. Daarvoor hebben wij ook dit weekend -weliswaar illegaal ;-) - in het Clubhuis bij elkaar gezeten.

Meteen na en anders een dag na alle persconferenties, overleggen met bonden en gemeenten, hebben we zoveel mogelijk via TTZ, trainers en de Stift aangegeven waar we mee bezig zijn en wat we proberen te realiseren. 

We zijn dan ook positief gestemd dat we veld 4 van DHV kunnen huren om met ingang van gisteren weer de trainingen te hervatten. Trainers hebben een protocol ontvangen hoe donderdag, vrijdag en zaterdag te handelen. Er zijn infographics gemaakt die ook op de club hangen. Routering etc. zal met rood/witte linten zijn aangegeven. Luister naar de aanwijzingen van de trainers en begeleiders en lees het protocol goed!

Neem van mij aan dat velen binnen de vereniging heel veel tijd en energie stoppen om de boel draaiende te houden en alle creativiteit gebruiken om dit seizoen nog zoveel mogelijk te spelen. Vanuit het bestuur alle dank daarvoor. Dit bericht geeft enigszins inzicht dat we alles behalve stilzitten. Mocht je nog vragen hebben of wil je zaken met ons delen, we zijn er voor!! Fijn weekend gewenst en blijf gezond!

Groet namens het gehele bestuur, Joost Rutgers, voorzitter

9865f48f-bd65-472b-a309-f4bffb4a0a8e.jpg0171697c-000b-451a-adab-2fe2eee3c8e9.jpg

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!