Op naar de zaterdag

Op naar de zaterdag

19 december 2019 18:45

Bestuur

Nadat begin 2019 de eerste verkennende stappen werden gezet binnen Koninklijke UD om met het eerste team op de zaterdag uit te komen, zijn er verschillende sessies geweest met clubs die deze stap al eerder gemaakt hadden, met vertegenwoordigers van de KNVB en met andere ervaringsdeskundigen. Alles met als doel tot een weloverwogen beslissing te komen.

In november dit jaar bleek tijdens de Algemene Leden Vergadering behoefte om dit onderwerp in een aparte Buitengewone ALV te bespreken. Zo gebeurde dinsdagavond. Kijkend naar de trends en ontwikkelingen en het verloop van zondag- en zaterdag elftallen; het verloop van senioren en de actualiteit van verenigingen zowel landelijk als in de regio oost, is een stap naar zaterdag voetbal als een zeer goede en toekomstbestendige stap door het bestuur naar voren gebracht. 

Duidelijk wordt met een ‘rondje langs de velden’ dat voor veel verenigingen geldt dat de zaterdag een echte clubdag voor jong en oud is geworden. "Het geeft een impuls aan het ledenaantal, de opbrengst in het clubhuis en dat bezoekersaantallen bij wedstrijden van het eerste stijgen. Daarnaast is de maatschappelijke trend dat veel spelers liever op zaterdag spelen dan op zondag, niet te onderkennen", aldus onze voorzitter namens het bestuur tijdens de buitengewone ALV 

Bij Koninklijke UD dat nu bijna 145 jaar op zondag haar wedstrijden speelde betekent dat met ingang van het seizoen 20-21, in het lustrumjaar, de wedstrijden op zaterdag worden gespeeld. Nog even was het idee dat met betrekking tot het speelschema er veel wedstrijden buiten de regio gespeeld zouden gaan worden, maar met Helios, RDC, Gorssel, Harfsen en Blauw Wit (Holten) lijkt ook dat argument er juist voor te pleiten voor meer stad- en streekderby’s. Met overgrote meederheid werd dan ook gekozen voor een overgang naar de zaterdag!

Bron: Koninklijke UD
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!