Banner
Activiteitenkalender

6 maart 2018
Bestuursvergadering

7 maart 2018
KNVB-cursus/uitrol UD-trainingsplan

10 maart 2018
Vrijwilligersmarkt

15 maart 2018
Bedrijfsbezoek Sponsoren

21 maart 2018
KNVB-cursus/uitrol UD-trainingsplan

21 maart 2018
Overleg Leeftijdscoördinatoren

31 maart 2018
Paaseieren zoeken

3 april 2018
Bestuursvergadering

4 april 2018
KNVB-cursus/uitrol UD-trainingsplan

18 april 2018
KNVB-cursus/uitrol UD-trainingsplan

25 april 2018
Overleg Leeftijdscoördinatoren

30 april 2018
Schoolvoetbaltoernooi

1 mei 2018
Schoolvoetbaltoernooi

8 mei 2018
Bestuursvergadering

28 mei 2018
Bestuursvergadering

31 mei 2018
Algemene Ledenvergadering

3 juni 2018
Afsluiting voetbalseizoen

3 juni 2018
Start cricketseizoen

juni 2018
Voetbalkamp D&E 2018

20 juni 2018
Trainers Avond

Webshop
Banner

FransMakelaardij Hoofdsponsor Kon. UD 1875

Wedstrijden Eerste

Aanstaande zondag 18 februari staat de uitwedstrijd tegen de Epse-Gorssel Combinatie op het programma. Op 25 februari gaat het uit naar V en L.

 

Leerzame scheidsrechtersavond op Schootsveld

UD-scheidsrechterscoördinator Peter van der Weele organiseerde afgelopen donderdag een leerzame scheidsrechtersavond met een goede opkomst van jong en oud. Peter trapte af en gaf in grote lijn uitleg over het UD-scheidsrechtersplan. Dat deed hij zo enthousiast dat genoeg aanwezigen het formulier invulden waarmee ze aangaven het komend half jaar mee te willen doen in de scheidsrechterspoule.

 

Daarna was er een presentatie van de speciale gast KNVB eredivisiescheidsrechter Jochem Kamphuis. Jochem nam ons mee in zijn scheidsrechterswereld: het leren kijken als scheidsrechter. Aan de hand van diverse stukjes eredivisievoetbal heeft hij laten zien hoe lastig het is voor een scheidsrechter en zijn team om situaties goed te beoordelen. De meningen in de zaal waren dan ook vaak verdeeld over diverse handsballen, overtredingen, strafschoppen en buitenspelsituaties. Het leidde tot leuke discussies. Ook speelde mee welk stukje van een wedstrijd werd vertoond en welke clubs er tegen elkaar speelden. Maar een meerderheid in de zaal was het er wel over eens dat alle overtredingen van Zwolle(!) met een rode kaart bestraft moest worden. Door de beelden frame voor frame af te spelen werd ook duidelijk dat sommige overtredingen waarvan je thuis op de bank zegt ‘overtreding, scheids!’ dat toch niet waren. Daarmee liet Jochem ons zien dat je in een split second moet beslissen en de regels toepassen op de betreffende situatie op het veld. De moderne middelen van een eredivsie hebben scheidsrechters bij UD niet maar de les was wel: zorg dat je als scheidsrechter de regels kent en toepast, zodat als je fluit voor een overtreding of niet, je kunt uitleggen waarom. Peter bedankt Jochem Kamphuis die vanavond Go Ahead Eagles-Emmen fluit en ook de aanwezige UD-ers.

 

Peter gaat het komend halfjaar van start met de UD-scheidsrechterspoule en hoopt dat het een succes wordt. Goede scheidsrechters bevorderen ook het voetbalplezier. Het UD- scheidsrechtersplan is afgelopen dinsdag in het bestuur goedgekeurd. Binnenkort staat het ook als document op de website. Voor meer info of het scheidsrechtersplan mail je naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it En je weet: zonder scheidsrechters is er geen voetbal.

 

Mees de Zeeuw JO11-2 wordt Goalmees!

Deze week was UD-jeugdspeler Mees de Zeeuw in het nieuws. De Deventer Post schreef het volgende:

Deventer - Mees de Zeeuw (9) uit team JO11-2 van de Koninklijke UD uit Deventer heeft mee gedaan met Goal Shot. Goal Shot is een voetbalactiviteit bij GA-Eagles, waar tijdens de rust van een thuiswedstrijd op een goal geschoten mag worden. Mees had bijna een 100% score, maar met vier voltreffers staat hij met 400 punten momenteel bovenaan. Trotsmaakte hij een ereronde door een volle Adelaarshorst. Zijn nieuwe bijnaam: Goalmees.

 

Buitenlands voetbal

Of ze er wat opgestoken hebben, weten we niet maar vader Bruil bericht ons: ‘zaterdag 3 februari namen 20 UD-ers de Autobahn richting Venlo und weiter. Er werd een bezoek gebracht aan de (eveneens) Traditionsverein Borussia Monchengladbach. De groen-witte Fohlen - wie kent niet de vermaarde toppers als Netzer, Vogts, Bonhof, Effenberg en Mill? - traden aan tegen het poenerige RB Leipzig. Uiteraard werd er, zoals het hoort daar, gescoord in de laatste minuten (0-1). De 7-7-vaders en hun kids genoten ondertussen van Bier, Bratwurst en Pretzels. UD-liederen en vlaggen waren erbij!'

 

Doelgerichte acties

Op bijgaande foto zie je ze nog eens in volle glorie. We berichtten er al eerder over: met opbrengsten uit de Grote Clubactie en acties van de Nierstichting hebben we het materiaal bekostigd voor deze mooi doeltjes voor de jeugd. Onze materiaalbeheerder Rob van Delft heeft ze persoonlijk gemaakt. Dank Rob!

 

Bedrijfsbezoek Rabobank Salland

Het Team Sponsoring heeft weer een interessant sponsorbedrijfsbezoek in de planning. Op 15 maart wordt een bezoek gebracht aan Rabobank Salland in Deventer. Uitnodigingen aan sponsoren en andere genodigden met nadere info worden tijdig verzonden.

 

Schoolvoetbaltoernooi 2018

Al een aantal jaren wordt het jaarlijks Deventer Schoolvoetbaltoernooi gehouden op het Schootsveld. Dit tot tevredenheid van alle betrokken partijen. Ook dit jaar op maandag 30 april en dinsdag 1 mei zijn de velden van UD weer het decor van dit aloude voetbaltoernooi. Van UD-zijde helpen we elk jaar mee met een enthousiaste groep vrijwilligers. Van allerlei taken met voor elk wat wils. Zin om dit jaar mee te helpen? Noteer vast de data. Je kunt je ook al opgeven bij ons Team Activiteiten via: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Later meer informatie.

 
Banner