Banner
Activiteitenkalender

16 juni 2018
El Clasico HBS – UD

21 juni 2018
Bedrijfsbezoek sponsoren

Webshop
Banner

FransMakelaardij Hoofdsponsor Kon. UD 1875

Erelid Wim Bennink overleden

Afgelopen vrijdag 8 juni 2018 is ons erelid Wim Bennink op 79-jarige leeftijd overleden. Wim was in alle opzichten een echte clubman die zich zijn hele leven heeft ingezet voor de club. De Koninklijke UD is Wim heel veel dank verschuldigd. Hij was vanaf 1949 lid van UD en voetbalde in zijn beginjaren in diverse elftallen. Zijn liefde voor het voetbal binnen de lijnen kwam daarna echter vooral tot uiting als scheidsrechter. Zijn scheidsrechterscarrière reikte tot bijna het betaald voetbal. Hij was Lid van Verdienste van de KNVB. Maar we zullen Wim vooral herinneren als de alleskunner op het gebied van terreinbeheer en materialen. Zowel op het vorige complex aan de Koerhuisbeek als op het Schootsveld had hij een grote inbreng. De tribune met daaronder de kleedkamers was een van zijn producten. En natuurlijk de reclameborden waaraan hij altijd werkte in zijn materiaalruimte onder de tribune. Wim laat vele positieve sporen na in de club waarvan hij zo veel hield. De crematie vindt aanstaande vrijdag 15 juni 2018 om 14.00 uur plaats in crematorium Steenbrugge te Diepenveen.


 

Koninklijke UD JO11-3 kampioen!

Van harte gefeliciteerd namens heel UD! Trainer Clemens Miedendorp de Bie vertelt hoe spannend het was aan het eind: “In de competitie werd al snel duidelijk dat het een spannende strijd zou worden tussen ons team en Raalte. Steeds wisselend in koppositie en tot het einde beide maar één wedstrijd verloren. De beslissing zou vallen op doelsaldo. Het bleef dan ook spannend tot de laatste wedstrijd van Raalte tegen Schalkhaar. Zo spannend, dat een aantal teamleden zelfs is gaan kijken in Schalkhaar. Als Raalte zou winnen met 10 goals verschil, en dat hadden ze vaker gedaan, zouden ze UD voorbijgaan en de eerste plaats pakken. Gelukkig bleef Raalte steken op 6 goals verschil en werd UD kampioen. Wat een feest! Tijdens hun toernooi in Twello keek het team met taart, champagne en medailles terug op een heel leuk seizoen. Een seizoen waarin de meiden en jongens veel inzet hebben getoond, steeds meer een team werden en waarbij de trainer steevast kon rekenen op een goede opkomst en een gezellige training. Top gedaan team!” En trainer en leiding natuurlijk.

 

 

Teamindelingen seizoen 2018-2019 (incl Procedure)

Procedure


Het Team Technische Zaken legt graag uit hoe de teamindelingen voor het komend seizoen tot stand zijn gekomen. Er wordt vooraf veel informatie verzameld:

• Gedurende het seizoen kijken leden van de TTZ (Team Technische Zaken) meerdere keren bij alle teams van Koninklijke UD.

• Ook vinden er coördinatorenoverleggen plaats. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vullen leiders/trainers van ieder team een formulier in waarbij iedere speler wordt beoordeeld. Tijdens de vergadering wordt dit met alle andere leiders/trainers van de leeftijdscategorie, de leeftijdscoördinator en TTZ besproken. Tijdens dit overleg kunnen leiders/trainers eventuele wensen van spelers/ouders t.a.v. de toekomstige teamindeling aangeven.

• Er worden in sommige leeftijdscategorieën selectietrainingen en wedstrijden gespeeld.

Op basis van bovenstaande info ontstaat een goed beeld omtrent de kwaliteiten van de jeugdspelers. Bij de uiteindelijke teamindeling wordt er niet alleen naar voetbalkwaliteiten gekeken, maar ook naar sociale aspecten als gedrag, vriendjes en voorkeuren. Met leiders en trainers blijft er ook dan contact.

Wie beslist? Zoals je hierboven kunt lezen, wordt de procedure breed gedragen. De eindverantwoording voor wat betreft de teamindeling ligt bij hoofd opleidingen en TTZ.

Is de indeling definitief? In principe wel. Echter, gedurende de zomer of tijdens het seizoen is het mogelijk dat zich nog nieuwe leden aanmelden bij UD. En bij UD kan natuurlijk iedereen voetballen. Om dit mogelijk te maken, kan het nodig zijn om de teamindeling aan te passen. Hetzij aan het begin van het seizoen, hetzij in de winterstop. Het is niet wenselijk om op andere momenten de teamindeling aan te passen.

Teamindelingen

Ondanks dat de indelingen zo zorgvuldig mogelijk worden gedaan, leert de ervaring dat niet alle wensen en voorkeuren kunnen worden ingewilligd. Ook zullen er spelers of ouders teleurgesteld zijn omdat hun zoon of dochter niet in het gewenste team is gekomen.

Klik hier voor de teamindelingen

Let op: aangezien we te veel spelers hebben voor twee O15 teams, maar te weinig voor drie worden een zestal O15 spelers 'getransfereerd' naar O17-3. Zo komen alle spelers aan het voetballen toe en ontstaan er geen overvolle of te krappe teams.

TTZ gaat er van uit dat er volgend seizoen weer leuke en fijne teams in het veld staan waarbij iedereen op zijn of haar niveau een mooi en sportief seizoen tegemoet gaat.

Vragen en inloop spreekuur

Voor vragen kun je mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Ook is TTZ aanwezig op 14 juni op de club voor eventuele vragen. Van 19.00-19.45uur voor O8 - O13 en van 19.45-20.30uur voor O15 en O17.

 


Stof tot nadenken

Beste Voetbalmoeders, fanatieke vaders en alle anderen!

Lees Verder

 

CL-familietoernooi prima afsluiting seizoen

20180603_153131
28716526398_9f903f6fa7_z
20180603_141937
DSC_0832
20180603_153224
27722614337_2fd0c0f706_z
DSC_0829
42590528701_8c2c7a8fc5_z
DSC_0820
41687757205_b1ac86e0ac_o
DSC_0821
27722564487_e3be4f3444_z
41866871154_6212340586_o
DSC_0833
01/14 
start stop bwd fwd

 

 

Afgelopen zondag vond het CL-familietoernooi plaats. De gezellige afsluiter van het UD-voetbalseizoen. Esther van der Weele van Team Activiteiten: “Met teams verdeeld over twee poules werd er heerlijk gebald, groot tegen klein, wel of geen voetbalervaring, het maakte allemaal niks uit. Het ging vooral om de fun en de sportiviteit! En wat wij zagen en hoorden, was dat er vooral ook. Het ging dus niet om de winnaar, al was er wel een heuse finale. Met twee ballen van plastic omdat we dat leuk vonden. De finale bleef onbeslist. Geen pengels, want het ging toch niet om de winnaar van het toernooi. We reikten wel tien prijzen uit. Elk team ging naar huis met een prijs. Er was een prijs voor sixpacks, een prijs voor snelste aanmelding, een prijs voor de enige echte familie-invasie, het jongste team, en nog veel meer. Wij zijn meer dan tevreden over deze nieuwe opzet en hopen volgend jaar op minstens het dubbele aantal aanmeldingen. Iedereen bedankt voor de hulp en een fijne zomer namens Team Activiteiten.

 
Banner